Amnesia-skaperne vil skremme livet av oss igjen

SOMA byr på kalde grøss på en fjern planet.

SOMA
Frictional Games

Skaperne av det banebrytende grøsserspillet Amnesia: The Dark Descent har avslørt hva de har brukt de tre siste årene på. Deres nye spill heter SOMA, og kommer til PlayStation 4 og PC en eller annen gang i 2015.

SOMA er, i likhet med Amnesia, et grøsserspill hvor du ser handlingen fra førstepersons synsvinkel. Men her utforsker du ikke et middelaldersk slott. I stedet foregår hendelsene i en forskningsbase på en fjern planet. Menneskene som holder til her mister kontakten med omverdenen, samtidig som verden rundt dem gradvis forvandles til et mareritt.

Mørkt blir det i alle fall.

Uhyggelig video

Frictional har ikke røpet særlig mange detaljer om spillet sitt, men forklarer at et sentralt tema skal være menneskets bevissthet, og hva det egentlig er. I den første videoen fra spillet ser vi blant annet hvordan noe eller noen har separert hjernen fra en kropp, og fortsatt får den til å fungere.

Videoen viser også en kombinasjon av menneskeskapte miljøer og utenomjordiske, H.R. Giger-aktige konstruksjoner som vekker klare minner om Aliens-filmene. Rent spillmessig ser vi elementer vi kjenner igjen fra utviklernes tidligere titler, slik som måten man fysisk manipulerer verden rundt seg.

Mens vi venter på mer informasjon kan du jo ta en titt på et omfattende intervju på Giant Bomb, der Thomas Grip fra Frictional Games snakker litt om studioets tidligere prosjekter, om SOMA og om deres tanker om grøsserspill.

Les også: Anmeldelse av Amnesia: The Dark Descent
Les også: Anmeldelse av Amnesia-oppfølgeren A Machine for Pigs

Siste fra forsiden