Final Fantasy XIV med dato

Andre forsøk

Neste MMO fra Square Enix kommer i høst.

For seks-syv år siden lanserte Square Enix sitt første MMO basert på den populære Final Fantasy-serien. Final Fantasy XI har holdt det gående siden en gang, men snart er arvtakeren klar for markedet. Selskapet har nemlig satt slippdatoen for Final Fantasy XIV.

Jente mot merkelig liten griff-ting.

PC-utgaven av spillet skal slippes over hele verden 30. september. Alternativt kan du få adgang en uke tidligere ved å kjøpe samlerutgaven. Den slippes 22. september og kommer som andre samlerutgaver med en del ekstra stæsj. PlayStation 3-eiere må vente til mars 2011 før de kan kjøpe spillet.

Spillet foregår i landet Eorzea. Bystatene der har ligget i krig med hverandre så lenge noen kan huske, men likevel tiltrekker det krigsherjede landet stadig nye innbyggere og eventyrere. De søker krystallene som ligger skjult i Eorzea. For disse magiske skattene er de villige til å risikere liv og lem.

Du spiller selvsagt en av disse eventyrerne, og som vanlig i nettspill velger du deg rase og utseende når du starter. Klasse velger du ikke, for de er knyttet til en spesiell spillmekanisme som introduseres i Final Fantasy XIV. Systemet har elementer av seriens gamle jobbsystem og skjenker deg klassen til det utstyret du bruker. Man kan dermed lett bytte fra klasse til klasse og forsøke forskjellige ting.

En beta av PC-utgaven starter i løpet av denne måneden. Interesserte spillere kan søke om å delta på siden for betatesting.

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden