Antstream Arcade på Xbox

Antstream Arcade leverer 1470 retrospill til Xbox

«Verdens største retrospill-plattform» snakker varmt om Xbox-sjefen for støtten.

Antstream

Retrospill-tjenesten Antstream Arcade er nå tilgjengelig på Xbox Series X/S og Xbox One, og streaming-bibloteket lar dermed spillerne få tilgang til hele 1470 gamle spill via skyspilling.

Disse spillene er alle gamle titler fra dataspillenes barndom, med spill som først kom ut på Amiga, Commodore 64, ZX Spectrum, Sega Mega Drive, eller Super Nintendo.

Tjenesten inkluderer blant annet det opprinnelige Mortal Kombat, Metal Slug X, Earthworm Jim 2, Space Invaders, R-Type, Robotron 2084, og Monkey Island (min personlige favoritt).

LES OGSÅ: Hele 87 prosent av gamle spill går tapt, ifølge ny studie »

Prosjektet kom i havn gjennom et personlig samarbeid mellom sjefene for Antstream Arcade og Xbox, Mike Rouse og Phil Spencer.

Intervjuet med Mike Rouse på Xbox Expansion Pass

Rouse fortalte i et intervju med podcasten Xbox Expansion Pass (til høyre) at det var åpenbart Antstream Arcade burde sette fokus på tilgjengelighet – «å komme seg dit spillerne er».

– Så jeg fikk kontakt med Phil Spencer, jeg hadde et møte med ham. Og han elsker bevaring av spill. Han snakker mye om det, men når du ser ham og du er ansikt-til-ansikt med ham, er han ekstremt lidenskapelig opptatt av det, og han ga oss hovedsakelig et klarsignal til å få det til å fungere på Xbox.

Han legger også vekt på Spencers personlige innsats og hjelp.

– Uten støtten fra Phil og teamet hans ville det kanskje aldri kommet dit. […] De har vist helt super støtte for at Antstream kommer til Xbox. De forstår visjonen, og for Xbox-spillere er det 1400+ spill som lander på dag én. Du kommer ikke til å like dem alle, men det er nok der inne til at du kan spille i 10 år.

Siste fra forsiden