Åpen verden-klassikeren Midwinter får nytt liv

Nyversjon vil bruke moderne teknologi for å realisere originalskaperens visjon.

Chilli Hugger Games

Midwinter var et ambisiøst åpen verden-spill som kom ut i 1990. Spillet foregikk på ei stor øy – større enn Norge, faktisk – hvor spilleren måtte lede motstanden mot en maktsyk diktator som forsøkte å skaffe seg total kontroll. Du måtte rekruttere ulike folk til motstandskampen, og drive geriljakrigføring for å overvinne fienden.

Tilbake til Midwinter

I 2009 skrev vi at Midwinter-serien burde gjenopplives, og nå ser det ut som ønsket blir oppfylt. Et britisk studio ved navn Chilli Hugger Software har annonsert at de vil lage en moderne nyversjon av spillet, som blant annet har Dave Gautrey med på laget. Han var programmerer på originalspillet, og er teknisk sjef på nyversjonen.

Gammelt og nytt. Bilde: Chilli Hugger Games).

Selskapet har tilgang på originalkoden og designdokumentene fra åttitallet, og bruker dette som fundament på den nye utgaven av spillet. Chilli Hugger-sjef Chris Wild har dette å si om prosjektet:

– Midwinter var et betydningsfult spill, og hadde en enorm påvirkning på åpen verden-baserte sandkassespill, men originalvisjonen til Mike Singleton ble holdt tilbake av datidens teknologi. Vårt mål er å bringe Midwinter tilbake til det moderne spillmiljøet, og kombinere originalens dybde og variasjon med dagens datakraft og grafikkteknologi. Målet er ikke å bare gjenskape spillet, men å realisere Mikes ambisiøse design uten begrensningene til 16 bits-maskinvaren.

Originalskaperen Mike Singleton døde i 2012, etter lang tids sykdom. Utviklerne av nye Midwinter har familiens fulle støtte, og de har også fått tidlig støtte av den vesle britiske utgiveren Mastertronic. Dette har tillatt dem å jobbe med prosjektet i 2013. Nå ønsker de imidlertid å benytte seg av folkefinansiering for å få resten av budsjettet på plass.

Målet er å lansere det nye Midwinter-spillet i 2015, for PC og konsoll. Folkefinansieringskampanjen vil starte om kort tid. Du kan følge med på den offisielle bloggen for mer informasjon, og spillet har også et teaser-nettsted.

Folkefinansiering gir oss forøvrig også en oppfølger til et annet banebrytende åpen verden-spill fra Storbritannia, nemlig romspillet Elite. Etter en vellykket kampanje i fjor er planen å lansere Elite: Dangerous i år.

Siste fra forsiden