Mike Singleton er død

Skaperen av klassikere som Lords of Midnight og Midwinter har gått bort.

Eurogamer melder at den britiske spillskaperen Mike Singleton har gått bort. Han var 61 år gammel, og har i det siste året kjempet mot kreft. På tross av sykdommen jobbet han med spill helt til det siste, og sammen med programmereren John Wild arbeidet han med en iOS-utgave av et av sine mest populære spill, Lords of Midnight.

Mike Singleton ble nok aldri noe kjent navn her i Norge, men han har stått for mange klassiske spill. The Lords of Midnight og oppfølgeren, Doomdark's Revenge, var to av hans første suksesser. The Lords of Midnight kom i 1984, og var en ambisiøs blanding av strategispill og rollespill hvor du måtte lede et opprør i en gigantisk fantasiverden. Senere fikk Singleton ansvaret for J.R.R. Tolkien's War in Middle Earth, som også kombinerte strategi- og rollespill.

Lords of Midnight: Doomdark's Revenge.

I 1989 kom et av hans mest kjente spill, nemlig Midwinter. Dette var et åpent, førstepersons actioneventyr der du igjen måtte lede et opprør – denne gangen i en postapokalyptisk verden. Spillet foregikk på en stor, snødekt øy, og du kunne bruke alt fra ski til snøscooter for å reise rundt. Midwinter var en av de viktigste forgjengerne til dagens åpen verden-spill.

Midwinter.

Senere fikk Midwinter en oppfølger som het Flames of Freedom, og Singleton fortsatte å lage store og ambisiøse spill med Starlord og Ashes of Empire. Lords of Midnight fikk også en tredje oppfølger på nittitallet. Den het The Citadel.

John Wild har skrevet noen ord til minne om partneren sin på bloggen sin. Han forteller også at han er usikker på hva han nå skal gjøre med Lords of Midnight for iOS, og om han kan klare å fortsette å jobbe på spillet nå som hans mangeårige venn og kollega er borte.

Wild er ikke den eneste som minnes Singleton. Funcoms markedsføringssjef Erling Ellingsen twitret følgende da han fikk nyheten:

– Veldig leit å høre at spilllegenden Mike Singleton er død. Jeg kommer aldri til å glemme den første gangen jeg fikk leve meg inn i Lords of Midnight. Hvil i fred.

Les også: Spillserier som bør gjenopplives, del 2 (Midwinter)
Les også: Fokus på rollespill, «designere: hall of fame»

Siste fra forsiden