Siste innspurt for Elite: Dangerous

Med 59 timer igjen av Kickstarter-kampanjen er 95% av budsjettet i havn.

Den kanskje mest omtalte nye trenden i 2012 var folkefinansiering av spill. Via nettsteder som Kickstarter og Indiegogo ble en rekke spillprosjekter helt eller delvis finansiert av brukerne selv, og mange av utviklerne som søkte til Kickstarter for å få i havn et budsjett til sine kommende utgivelser var veteraner som ønsket å lage nye spill lik titler de hadde suksess med på åtti- og nittitallet.

Britiske Frontier Developments er en slik utvikler. I løpet av de siste to månedene har de jobbet for å få i havn et budsjett til å lage et nytt spill i Elite-serien. Dette er åpne romspill av den typen hvor du får reise fritt rundt i et enormt univers og handle, slåss, drive gruvedrift og generelt forsøke å livnære deg så godt du kan – på lovlig eller ulovlig vis.

I skrivende stund er det cirka 59 timer igjen av spillets Kickstarter-kampanje, og Frontier har klart å skrape sammen nesten 1,2 millioner britiske pund. Det betyr at de har litt i overkant av 50 000 pund igjen før hele budsjettet, på totalt 1,25 millioner pund (eller 11,5 millioner norske kroner) er i havn.

Originalspillet for BBC Micro.

Skal en dømme etter statistikken på nettstedet Kicktraq, samt erfaring med tidligere Kickstarter-prosjekter, skal det altså mye til om Elite: Dangerous ikke passerer målet sitt før tiden er omme.

Kampanjen fikk mye kritikk i starten, da den ble lansert uten så mye som en forklaringsvideo fra Frontier Developments. Men underveis i kampanjen har den britiske utvikleren lagt ut mye informasjon om prosjektet sitt, inkludert videoer fra en prototypeutgave av spillet.

Elite: Dangerous vil bygge videre på samme konsept som resten av serien. Den største endringen er imidlertid at du nå vil spille i et univers befolket av andre spillere, som kan samarbeide eller konkurrere med deg. Det vil imidlertid være mulig å spille solo, eller i et univers kun befolket av venner.

Planen er å lansere Elite: Dangerous i mars 2014. Spillet skal komme til PC, og du kan se en introduksjon under artikkelen.

Les også: Star Citizen satte folkefinansieringsrekord
Les også: Britene inntar Kickstarter

Siste fra forsiden