Ubisoft - Assassin's Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey-teamet ville ha Kassandra som eneste spillbare figur – Ubisoft-ledelsen sa nei

– Kvinner selger ikke.

Ubisoft

I Assassin's Creed Odyssey kan spillere velge å spille som enten Kassandra eller Alexios. Opprinnelig ville utviklerteamet bare ha Kassandra, men Ubisoft-ledelsen satte ned foten med den begrunnelse at «kvinner ikke selger».

Alexios og Kassandra er begge spillbare figurer i Assassin's Creed Odyssey.
Ubisoft

Nyheten kommer via en fersk rapport fra Bloomberg, med en rekke historier fra både tidligere og nåværende Ubisoft-ansatte. Rapporten tar opp flere tilfeller av kjønnsdiskriminering innad i selskapet, som altså ikke bare foregikk på Ubisofts kontorer, men også i spillene som ble laget.

Kampen for å få kvinner inn i Assassin's Creed-serien strekker seg også lenger tilbake enn Odyssey. I Assassin's Creed Syndicate fra 2015 skulle søskenparet Evie og Jacob Frye egentlig ha like store roller, mens i Assassin's Creed Origins fra 2017 var planen at protagonist Bayek skulle forsvinne tidlig i historien og bli erstattet av hans kone – Aya.

I begge tilfellene ble utviklernes ønsker tilsidesatt. Ansatte forteller at beskjeden alltid kom fra selskapets markedsføringsavdeling, eller fra Serge Hascoët – mannen som i mange år bestemte hvilke Ubisoft-spill som skulle lages og hvilke prosjekter som gikk i bøtta.

Hascoët er en av flere Ubisoft-topper som nylig forlot selskapet, etter anklager om trakassering. Ubisoft-sjef Yves Guillemot har nå varslet omfattende overhalinger, i håp om å skape et bedre og mer inkluderende arbeidsmiljø.

I årets snikmorderspill kan man også velge å spille som kvinne eller mann.
Her er vårt inntrykk etter å ha prøvd Assassin's Creed Valhalla »

Siste fra forsiden