Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla-regissøren har trukket seg fra spillet

– Jeg er dypt lei meg til alle som er rammet av dette, sier Ashraf Ismail om beskyldningene mot ham.

Ubisoft

Regissøren bak Assassin's Creed Valhalla og flere andre titler i serien, Ashraf Ismail, har nå kunngjort at han ikke lenger jobber med spillet. Kunngjøringen kom i en Twitter-melding, som nå er utilgjengelig etter at Ismail sperret kontoen sin.

Bakgrunnen for avgjørelsen er at det nylig dukket opp lite flatterende beskyldninger av personlig art på nettet. Beskyldningene går ut på at Ismail skal ha begått utroskap og løyet om sin sivilstand til kvinner han har innledet forhold med.

– Jeg fratrer mitt elskede prosjekt for å håndtere de personlige problemene på en ordentlig måte. Livene til familien min og meg selv er rystet. Jeg er dypt lei meg til alle som er rammet av dette, skriver Ismail i meldingen.

Bekrefter permittering

I en uttalelse gjengitt av blant andre Eurogamer bekrefter Ubisoft at Ismail har tatt ut permisjon, men at det gjenværende teamet fortsetter å jobbe dedikert med Assassin's Creed Valhalla. I hvilken grad fratredelsen vil påvirke utviklingen av spillet er uvisst.

I tillegg til Assassin's Creed Valhalla har Ismail også vært kreativ sjef på Assassin's Creed 4: Black Flag og Assassin's Creed Origins.

Saken kommer rett etter at flere studioer nylig tok avstand fra Dying Light 2-forfatteren Chris Avellone etter beskyldninger om seksuell trakassering.

Det har også kommet beskyldninger mot andre Ubisoft-ansatte de siste dagene, og i en kommentar til Eurogamer sier selskapet at de ser svært alvorlig på sakene og er i ferd med å vurdere hva som skjer videre for å håndtere dem.

Les også: Microsoft tar grep etter rapporter om seksuell trakassering »

Siste fra forsiden