Microsoft - seksuell trakassering

Microsoft tar grep etter rapporter om seksuell trakassering i selskapet

Mike Mozart, flickr.com CC2.0

Microsoft varsler en grundig gjennomgang av rutiner og holdninger innad i selskapet, etter at nye beskyldninger om omfattende seksuell trakassering har dukket opp. Det kommer frem i en rapport fra nettstedet Quartz.

I en serie med interne e-poster – som Quartz har fått tilgang på – forteller en rekke kvinner fra ulike deler av selskapet om gjentatte ubehagelige opplevelser de har vært utsatt for. E-postene melder også om en HR-avdeling som i de fleste tilfeller har valgt å ignorere klager om seksuell trakassering.

Én ansatt skal ved to anledninger ha blitt bedt om å sette seg på fanget til en mannlig kollega i et møterom fullt av HR-personell og ledere, uten at noen reagerte. En annen skal ha mottatt drapstrusler dersom hun ikke utførte seksuelle tjenester på en jobbtur, noe HR-avdelingen avfeide som harmløs flørting.

En ansatt i Xbox-avdelingen forteller om et møte hvor alle utenom én kvinne kunne fortelle at de hadde blitt kalt en «bitch» på jobb. Hun påpeker imidlertid at slike situasjoner ikke skjer utelukkende hos Xbox, men at det strekker seg på tvers av hele selskapet og handler om et problem med den generelle kulturen i Microsoft.

– Vi må bli flinkere

E-postene – som ifølge Quartz strekker seg over 90 sider – nådde etter hvert de øvre leddene i selskapet, og HR-sjef Kathleen Hogan har lovet å personlig se nærmere på samtlige beskyldninger.

– Jeg har diskutert denne tråden med ledelsen i dag. Vi er forferdet og triste over å høre om disse opplevelsene. Det er veldig vondt å høre disse historiene og å vite at noen opplever slik oppførsel hos Microsoft. Vi må bli flinkere, skrev Hogan i en egen e-post den 29. mars.

Videre ba hun alle ansatte som har opplevd seksuell trakassering om å kontakte henne direkte, mens et møte for alle Microsoft-ansatte ble avholdt like før helgen for å diskutere situasjonen. Hvilke steg selskapet vil ta for å få bukt med problemet gjenstår å se, men tilsynelatende vil anklagene heretter behandles mer seriøst.

Siste fra forsiden