Assassin's Creed-veteran med nytt studio

Fortsetter å kjempe for å få rettighetene til det kansellerte spillet 1666.

Det første Assassin's Creed-spillet.
Ubisoft

Patrice Désilets var kreativ sjef på de tre første Assassin's Creed-spillene. Siden forlot han Ubisoft og deres Montreal-studio, og var i stedet med å starte et nytt studio for THQ i samme by. Der begynte arbeidet på et spill ved navn 1666.

Da THQ gikk konkurs brukte imidlertid Ubisoft anledningen til å kjøpe opp sin nye konkurrent i Montreal, og Désilets fikk sparken to måneder senere. 1666 ble så lagt på hylla av Ubisoft – men ettersom avtalen med Désilets betyr at han får rettighetene til spillet om det blir kansellert, har de kun utsatt det «på ubestemt tid».

Siden den tid har designeren vært involvert i en rettslig strid med Ubisoft, som han mener sparket ham uten grunn. Han ønsker også å få tilbake rettighetene til 1666.

Logoen til det nye selskapet indikerer at de jobber med en villmarkssimulator der du får rollen som en kanadisk elg.

Begynner på nytt

Nå har designeren startet et nytt studio. Det heter Panache Digital Games, og befinner seg også i Montreal. Désilets har ikke røpet særlig mye om det nye studioet, men sjansene er nok store for at det inkluderer flere av menneskene han tidligere har jobbet med.

Vi vet også at kampen om rettighetene til 1666 fortsetter. En representant for studioet har bekreftet overfor Eurogamer at de ønsker å forholde seg tause om hva de jobber med, og at de ikke vil si noe om det som skjer rundt 1666. Representanter mener imidlertid det er viktig å understreke at «Pat kjemper for rettighetene sine til dette prosjektet».

Vi vet ikke så mye om 1666, annet enn at det skulle foregå i Amsterdam og at Désilets selv har beskrevet det som «det nye Assassin's Creed». Han har ved flere anledninger uttrykt at han har svært stor tro på prosjektet.

I mellomtiden har Ubisoft fortsatt å rulle ut årlige Assassin's Creed-spill. Vår anmelder, Gøran Solbakken, var veldig fornøyd med det nyeste spillet i serien. Men det er også klart at spillet har store tekniske problemer.

Siste fra forsiden