Atari kjøper MMO-utvikler

Superhelter og romeventyr

Amerikanske Cryptic Studios har fått ny eier.

Cryptic Studios er kjent for de nettbaserte superheltspillene City of Heroes og City of Villains, og jobbet også med et mislykket spillprosjekt basert på Marvels tegneseriehelter. For tiden sysler de med nye massive nettspill, og nå har de fått ny sjef også.

Superheltaction i Champions Online.

Ifølge nettsiden Gamesindustry.biz har Atari bladd opp lommeboka og kjøpt Crypric for rundt 27 millioner dollar. I tillegg loves det en klekkelig bonus på 20 millioner hvis Cryptics neste prosjekter tjener inn en gitt sum, men hvor stor denne summen må være er ikke offentliggjort.

De aktuelle prosjektene er nettspillene Star Trek Online og Champions Online. Champions Online skal handle om et emne Cryptic har erfaring med, nemlig superhelter. Det skal slippes en gang i løpet av 2009, og en eventuell bonus utbetales i august 2010.

Star Trek Online er basert på den populære science fiction-serien, og skal slippes i 2010. Soper det inn nok penger for Atari kan Cryptic se fram til bonus i mai 2011.

Cryptic har også et tredje prosjekt under utvikling, men ingenting har blitt annonsert om dette foreløpig. Hva det enn er så skal det stå ferdig i løpet av 2011.

Infogrames eier Atari, og Infogrames-sjef David Gardner har lovord om hvor kostnadseffektive Cryptic er:

– Jeg er imponert over verktøyene og teknologien Cryptic har utviklet for redusere kostnadene ved å lage massive nettspill. Å bygge digre verdener og spennende interaksjonsmuligheter krever ofte mange ansatte, men Cryptic har klart å halvere de gjennomsnittlige produksjonskostnadene ved hjelp av sine verktøy, hevder Gardner.

Siste fra forsiden