Call of Duty - Ricochet

Avduket ny løsning for å bekjempe Call of Duty-juks

Kommer til Warzone og Vanguard.

Activision

Siden lanseringen av Call of Duty: Warzone i fjor har Activision kjempet en tapende kamp mot juksemakere. De siste månedene har selskapet imidlertid hintet om et ny og forbedret løsning for antijuks på PC, og onsdag fikk vi se hva det er snakk om.

Den nye løsningen for antijuks i Call of Duty heter Ricochet. (Video: Activision)

Opplegget heter Ricochet Anti-Cheat, og det skal rulles gradvis ut til Call of Duty: Warzone og Call of Duty: Vanguard – men ikke Call of Duty: Black Ops Cold War.

Via sine nettsider forklarer Activision at Ricochet takler juks på flere måter. Blant annet implementeres nye verktøy på serverne, som hele tiden analyserer hva som foregår og som jakter på ureglementert spilling.

Omdiskutert løsning

En viktig del av Ricochet er en såkalt «kernel-level driver». Denne opererer på operativsystemets kjernenivå, og overvåker alt av både maskin- og programvare for å sjekke at det ikke er noe som potensielt skaper ugagn i Call of Duty.

Denne mer aggressive løsningen brukes også av andre spill, men er omdiskutert blant fans. For eksempel fikk Riot Games mye pepper da utvikleren implementerte den i Valorant.

I motsetning til Riot-varianten lover Activision riktignok at systemet kun kjører mens du spiller, ikke ellers.

– Når «kernel-level»-driveren først rulles ut i Call of Duty: Warzone, vil den kun være aktiv når du spiller på PC. Den er ikke alltid på. Programmet skrur seg på når du fyrer opp Call of Duty: Warzone og skrur seg av når du lukker spillet. I tillegg vil driveren kun overvåke og rapportere aktivitet som har med Call of Duty å gjøre.

Som sitatet antyder kommer akkurat denne biten av Ricochet først til Call of Duty: Warzone, i forbindelse med lanseringen av spillets neste kart. Etter planen skal den så introduseres til Call of Duty: Vanguard senere på året. Du kan lese mer om Ricochet på Activisions nettsider.

Vi har testet Call of Duty: Vanguard.
Les vår sniktitt på skytespillet »

Siste fra forsiden