Avstandsspilling lanseres til Sonys smarttelefoner

Snart kan du spille PlayStation 4-spill på utvalgte Xperia-modeller.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Sony annonserte i dag at «Remote Play»-funksjonen, som lar deg strømme PlayStation 4-spill til PlayStation Vita, skal lanseres til utvalgte smarttelefoner og nettbrett.

Telefonene Xperia Z3, Z3 Compact og nettbrettet Z3 Tablet Compact skal fra og med november få tilgang til avstandsspillingstjenesten, slik at de kan fungere som skjerm for PlayStation 4-spill om du ikke har tilgang til din egen TV. Dette melder The Verge.

Stor nok til å spille på?

I følge den japanske spillgiganten anbefales det at telefonen og stuekonsollen din er koblet opp mot samme trådløse nettverk slik at opplevelsen blir så god som overhodet mulig.

Sony skal også lansere et mini-stilas som gjør det mulig å feste smarttelefonen eller nettbrettet fast til en DualShock 4-kontroller. Dette for å gjøre spillopplevelsen litt mindre klosset og upraktisk.

Har du ingen planer om å skaffe deg ett av Sonyx Xperia Z3-produkter må du potensielt vente en stund før Remote Play-funksjonen lanseres til andre mobilenheter. Foreløpig sier Sony at de ikke har planer om å bringe Remote Play til noe annet enn Xperia-enheter.

Slik bruker du Remote Play på Vita (obs: artikkelen krever Ekstra-medlemskap)

Siste fra forsiden