Baldur's Gate får en helt fersk utvidelsespakke

Siege of Dragonspear byr på en helt ny historie.

Beamdog

I en litt uventet vending har utvikler Beamdog annonsert en utvidelsespakke til Baldur's Gate, 17 år etter at det hyllede PC-rollespillet først kom ut. Riktig nok er det nyversjonen Baldur's Gate: Enhanced Edition som brukes som base her, oppussingsprosjektet som ble sluppet for et par år siden.

Utvidelsespakken heter Baldur's Gate: Siege of Dragonspear og skal by på et helt nytt eventyr satt mellom begivenhetene i det første spillet og oppfølgeren Baldur's Gate II: Shadows of Amn.

Tilbake til Baldur's Gate

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear ser ut som Baldur's Gate.

Etter Sarevoks død er det likevel ikke fred å Baldur's Gate. Nord i Faerûn kaprer et mystisk korstog, ledes av en kriger kjent som the Shining Lady, alt av ressurser. Ryktene hevder at hun, i liket med spillerens hovedfigur, er barn av en gud. Baldur's Gate trenger deg og gjengen din for å få byen på føttene igjen.

Det skal ta om lag 25 timer å runde det nye rollespileventyret. Beamdog over nye områder, monstre, over 100 nye magiske gjenstander og fire nye figurer man kan rekrutere. I tillegg legges shaman-klassen inn i spillet. Grensesnittet skal ha fått en overhaling i utvidelsen, og spillkomponisten Sam Hulick har laget et nytt lydspor.Som med det opprinnelige spillet kan man spille med opp til seks venner, nå på tvers av lanseringsplattformene, Windows, Linux, Android, iOS og Mac.

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear.

Beamdog nevnte faktisk tidligere i år at de jobbet med nettopp et eventyr satt mellom Baldur's Gate og Baldur's Gate II: Shadows of Amn, men den gangen virket det mer som et frittstående spill enn en utvidelse. Da fortalte de samtidig at de jobbet med et annet prosjekt kalt Beartrap, uten å fortelle noe mer om hva det spillet skal handle om.

Det er ikke kjent når Baldur's Gate: Siege of Dragonspear kommer ut, eller hvor mye det skal koste.

Liker du tradisjonelle eventyrspill?
Vi kan anbefale Pillars of Eternity som kom tidligere i år »

Trailer til Siege of Dragonspear. (Video: Beamdog)

Siste fra forsiden