Banebrytende støtte til norske utviklere

Regjeringen har i dag lagt frem tiltak mot voldelige dataspill. Det dreier seg i første rekke om å gi pengestøtte til utviklingen av helnorske barne- og familievennlige interaktive spill, slik at foreldrene har større mulighet til å velge andre alternativer.

Regjeringen vil foreslå å endre tilskuddet fra 3 til 8 millioner kroner. Tilskuddsordningen ble innført som et prøveprosjekt i fjor sommer, og administreres av Norsk Filmfond.

- Området er forsømt politisk. Halvparten av barn i alderen 8 til 15 år spiller dataspill over en time hver dag. Vi ønsker å gi foreldre drahjelp til å velge de gode alternativene, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland i en pressemelding i dag.

Det er allerede nå klart at Remo Caprino, utvikleren bak det kjente Flåklypa-spillet, vil bli tildelt 2 millioner kroner neste år for å kunne starte et nytt prosjekt basert på norske folkeeventyr. Arbeidstittelen er foreløpig satt til "Askeladden på eventyr".

- Vi vil vurdere ulike muligheter for å regulere detaljomsetningen av dataspill. Dette vil kunne innebære en konsesjonsordning, forteller barne- og familieminister Laila Dåvøy. Hun forklarer videre at de innser viktigheten av å innhente kunnskap om forholdet mellom voldelige dataspill og samfunnsvold.

Siste fra forsiden