Bangladesh fjernet fra SOCOM 3

Sony har gitt etter for press fra myndighetene i Bangladesh, og har fjernet alle referanser til det asiatiske landet fra SOCOM 3.

For noen dager siden fortalte vi at regjeringen og ulike andre grupper i Bangladesh ikke var særlig blide på Sony, etter at de fant ut at deler av det taktiske skytespillet SOCOM III skulle foregå i deres land. De mente at spillet framstilte landet som en terroriststat, og at det var liten tvil om at Sony prøvde å sverte landets omdømme.

Derfor krevde regjeringen i Bangladesh, støttet av flere offentlige organisasjoner, at Sony skulle droppe den delen av spillet som foregikk i landet deres, og fortalte at hvis ikke dette ble gjort før spillet ble lansert, kom de til å saksøke Sony.

Nå kan det amerikanske nettstedet Gamespot fortelle at Sony har gitt etter for Bangladesh sine krav. En talsperson fra Sony har fortalt Gamespot at de har valgt å fjerne alle referanser til Bangladesh i den ferdige versjonen av SOCOM 3. Om dette betyr at de delene av spillet som skulle foregå i Bangladesh har blitt fjernet, eller om de i stedet foregår i et fiktivt (eller bare helt annet) asiatisk land vet vi ikke.

I tillegg har Sony slått tilbake mot beskyldningene fra Bangladesh ved å si at SOCOM-franchisen aldri har fremstilt noen regjeringer eller land som terroriststater, og at alle terroristgruppene i spillserien har vært fiktive. I historien til SOCOM 3 var det aldri snakk om at myndighetene i Bangladesh støttet eller beskyttet terroristgrupper eller andre kriminelle elementer.

Siste fra forsiden