Bangladesh raser mot SOCOM III

Regjeringen i Bangladesh truer med å saksøke Sony, etter at de har funnet ut at deler av SOCOM III vil foregå i deres land.

I følge nettstedet bangladesh-web.com, vil en representant for Bangladesh sitt utenriksdepartement om kort tid kontakte Sony og be dem om å droppe Bangladesh fra det kommende taktiske skytespillet SOCOM III. Grunnen er at regjeringen mener at spillet fremstiller Bangladesh som en terroriststat. SOCOM III foregår i tre land - Polen, Marokko og Bangladesh.

Kilden i utenriksdepartementet skal ha fortalt at de mener det er liten tvil om at Sony prøver å sverte landet deres, og at de forventer at oppdragene som foregår i Bangladesh vil bli droppet før spillets lansering til høsten. Om ikke Sony samarbeider, vil myndighetene vurdere å saksøke selskapet.

Regjeringen støttes av Bangladesh Association of Software and Information Services, som mener at landet har god grunn til å protestere mot Sony. De sier at alle selskaper bør få lov til å utvikle spill for å underholde, men ikke hvis disse sverter noen spesielle land. Presidenten i Internet Service Providers' Association of Bangladesh går enda lengre, og kaller spillet for "teknologiterrorisme". I tillegg mener han at Sony burde komme med en offisiell unnskyldning.

Myndighetene i Bangladesh ser dermed ut til å legge seg på linje med myndighetene i Kina, som rutinemessig forbyr spill for å ha innhold som de mener sverter den kinesiske stat. Norskproduserte Project IGI og svenske Hearts of Iron er blant spillene som er forbudt i Kina. Sony har ikke kommet med noen offisiell uttalelse angående saken.

Siste fra forsiden