Epic Games snuser på APB

Banna bein, Mark Rein!

Onlinespillet legges ned i dag, men Gears of War-studioet sikler etter rettighetene.

Det skjer raske omveltinger i spillindustrien, og da vi i går kveld meldte om at utvikler Realtime Worlds la ned det massive onlinespillet All Points Bulletin trodde vi at vi hadde sett det siste av politi-og-røver-spillet.

I dag plystrer Eurogamer en trall om at kjempeutvikleren Epic Games visstnok skal være interessert i å kjøpe rettighetene til spillet.

Ikke dødt allikevel?

Epic Games er selskapet bak den legendariske Unreal-motoren samt spillserier som Unreal, Unreal Tournament og Gears of War.

Mye av årsaken til denne interessen i det som jo må kunne sies å være en kommersiell flopp er at Mark Rein, Unreal-utviklerens visepresident, visstnok har forelsket seg i spillet. Og skal vi tro rapportene så er han ikke alene om det i Epic-gjengen.

Som alle rykter bør dette selvsagt tas med et klype salt eller to, men om det viser seg å være faktum får vi håpe at storutvikleren yter spillkonseptet mer rettferdighet enn David Jones og hans Realtime Worlds gjorde.

Et viktig spørsmål er hvorvidt Epic Games kommer til å ferdigstille den tidlig annonserte Xbox 360-versjonen vi aldri så noe av. Det er jo ingen hemmelighet at de kjenner spillets Unreal-motor bedre enn de fleste, og har vist hva den kan yte med Gears of War-serien.

I tillegg til å sniffe på APB-rettighetene er Epic Games fullt opptatt med utviklingen av stortitler som Gears of War 3, Bulletstorm og det mystiske iPhone-spillet som foreløpig bærer kodenavnet Project Sword.

Siste fra forsiden