E3 2020 - koronavirus

– Bare et spørsmål om tid før E3 offisielt avlyses

Utviklere forbereder seg på at messa droppes, men venter på bekreftelse fra arrangøren.

ESA

Etter hvert som frykten for og omfanget av koronaviruset har spredd seg, har flere messer og tilstelninger i USA måttet vike. Nå ser det ut som om Electronic Entertainment Expo – bedre kjent som E3 – er det neste som må bite i det sure eplet.

De nyeste ryktene stemmer ikke fra arrangør ESA, men fra Devolver Digital. Natt til onsdag tok den eksentriske utgiveren nemlig til Twitter med råd om å avbestille alt av fly og hoteller for E3. Devolver deltar ikke selv på messa, men tilsynelatende har ledelsen fått en eller annen beskjed.

Ikke lenge etter kunne Kotaku-journalist Jason Schreier – som til vanlig er meget godt informert om alt som rører på seg innen spillbransjen – bekrefte at flere utviklere og utgivere forbereder seg på at E3 må avlyse. Han påpeker imidlertid at det enda svirrer forskjellige rapporter fra ulike hold.

– Jeg hørte fra to folk at avlysningen av E3 vil kunngjøres i morgen tidlig (amerikansk tid, journ.anm) Samtidig insisterte en person med tilknytning til ESA på at det ikke stemmer. [...] Uansett om noe blir kunngjort i morgen tidlig eller ikke, er det kun et spørsmål om tid før E3 offisielt avlyses, sa Schreier.

Dersom det blir noe av den nevnte kunngjøringen, kan vi forvente å høre noe utpå ettermiddagen norsk tid. Da får vi muligens også en indikasjon på ESAs fremtidsplaner for E3, ettersom mange spår at en potensiell avlysning kan bety slutten på hele greia.

Les også: En av årets største spillkonferanser er avlyst »

Siste fra forsiden