E3 2020

– Nyheter som skulle avdukes på E3 kommer nå mye tidligere

Rykter hevder vi snart får se mer av Microsoft og Sonys nye konsoller.

Sony, Microsoft (Montasje: Gamer.no)

Kanselleringen av årets E3-messe har tvunget spillselskaper til å endre på sine planer for kunngjøringer og avsløringer. Ifølge bransjeanalytiker Daniel Ahmad skal mange ha valgt å vente med avduking av nyheter, mens andre har fremskyndet sine planer.

Blant avsløringene som angivelig kommer tidligere enn opprinnelig planlagt er detaljer knyttet til Xbox Series X og PlayStation 5. Ahmad delte ingen konkrete detaljer, men hevder at «den første skikkelige presentasjonen for nestegenerasjonskonsoller og -spill vil foregå mye tidligere enn planlagt».

Sony skulle selvfølgelig ikke til årets E3, men det er tenkelig at selskapet hadde ønsket å vise frem sin konsoll i tidsrommet rundt den prestisjetunge messen.

Utsagnet stemmer overens med en fersk rapport fra Video Games Chronicle. Ifølge nettstedets kilder har Sony hatt planer om å offisielt avduke PlayStation 5 en gang i mai, mens Microsoft jobber med Xbox Series X-relaterte presentasjoner for både mai og juni.

Som Ahmad påpeker har den pågående korona-pandemien imidlertid gjort det nærmest umulig å si noe med sikkerhet. Rett som det er kan planene endre seg, som Sony nylig beviste da selskapet valgte å utsette lanseringen av The Last of Us Part II.

Både Xbox Series X og PlayStation 5 skal etter planen lanseres sent i 2020. Microsoft-konsollen fikk vi se allerede i fjor, men Sony har enda ikke avduket utseendet på sin maskin.

– Det blir færre PlayStation 5 tilgjengelig ved lansering
Samtidig forventer utviklere at prisen på konsollen blir høy »

Siste fra forsiden