Barnespill om plastisk kirurgi ble fjernet

Mobilspill om fettsuging og skjønnhetskirurgi møtte brukerstorm på Twitter.

Dette spillet ble fjernet fra de mobile nettbutikkene.
iTunes

Et gratisspill om plastisk kirurgi kalt Plastic Surgery & Plastic Doctor & Plastic Hospital for Barbie ble nylig fjernet fra nettbutikkene Google Play og App Store. Dette melder BBC Newsbeat.

– Vil gjøre henne tynn og vakker

I spillet skal man gjennomføre plastiske inngrep på kvinnelige figurer, på det som defineres som seks problemområder på kroppen. For eksempel blir man bedt om å gjennomføre fettsuging. Etter inngrepene kan man sammenligne før- og etter-bilder av kvinnene.

Produktbeskrivelsen var problematisk.

– Denne uheldige jenta er så overvektig at ingen diet kan hjelpe henne. Hos vår klinikk kan hun gjennomgå kirurgi kalt fettsuging som vil gjøre henne tynn og vakker, het det i spillbeskrivelsen.

Leketøysprodusent Mattel, som står bak den svært populære Barbie-dukken, forteller at de ikke har noe med appen å gjøre, og understreker at de ikke tillater bruk av Barbie-merkevaren som kan være upassende for barn.

Tyst fra Apple og Google

Det var via en Twitter-oppdatering fra nettstedet The Everyday Sexism Project at spillet først ble kjent. Over 1000 personer har engasjert seg i saken på mikrobloggnettstedet, og har anmodet Apple og Google om å fjerne aplikasjonen.

Appen ble anklaget for å fronte uheldige holdninger.

– I en verden der antallet tilfeller av spiseforstyrrelser øker, der barn helt nede i 5 års-alderen vist misnøye med kroppene sine og en fjerdedel av 7 år-gamle jenter har anvendt diett for å miste vekt, var det svært uansvarlig av iTunes og Google Play å gjøre disse potensielt ekstremt skadelige appene tilgjengelige til barn helt nede i 9 års-alderen, fortalte The Everyday Sexism Project-grunnlegger Laura Bates til Reuters.

Selv om appen har dratt til seg en god del oppmerksomhet på Twitter, har verken Apple eller Google kommentert fjerningen eler innholdet i detalj så langt. Google viser til sine retningslinjer og forteller at de ikke har for vane å kommentere på individuelle apper, mens Apple ikke har uttalt seg om situasjonen.

Plastisk kirurgi er ikke det eneste kontroversielle på mobile plattformer.
For to år siden fjernet Apple mobilkritiske Phone Story fra App Store »

Siste fra forsiden