Bayonetta 3 - Hellena Taylor

Bayonetta-skuespiller beskylder utvikleren for dårlig behandling – ber fans om å boikotte serien

Oppdatert: Den nye stemmeskuespilleren for Bayonetta har kommet med en uttalelse.

Nintendo

Oppdatering 18. oktober: Jennifer Hale, som tok over rollen som Bayonetta fra Hellena Taylor i Bayonetta 3, har kommet med en uttalelse.

Twitter skriver Hale at hun støtter alle skuespilleres rett til skikkelig betaling, og at dette er noe hun har kjempet for i lang tid. Hun kan riktignok ikke uttale seg spesifikt om denne saken, da hun er bundet av en taushetserklæring.

Hun håper likevel at alle partene som er involvert kan komme til enighet på en vennligsinnet måte. Hale minner også fans om at det er mange mennesker som står bak Bayonetta 3, og ber dem om å gi spillet en sjanse til tross for alt som er sagt.

Opprinnelig sak følger.

Skuespiller Hellena Taylor – kjent for sin rolle som Bayonetta i serien med samme navn – har gått til angrep på spillets utvikler, Platinum Games. Taylor mener hun har mottatt svært dårlig behandling av Platinum, og ber nå fans om å boikotte det kommende Bayonetta 3.

– En fornærmelse mot meg

Den svært så offentlige konflikten begynte lørdag, da Taylor la ut en serie med videoer på Twitter. Her forklarte hun at det var en krangel om lønn som var grunnen til at hun ikke beholdt rollen som Bayonetta seriens neste spill.

Ifølge Taylor ble hun kun tilbudt 4000 dollar – rundt 42 000 kroner – for alt arbeidet som ville gått inn i å stemmegi figuren i det kommende spillet. Akkurat hvor mye hun hadde håpet å få kom ikke frem, men tilbudet var ikke på langt nær nok, mente Taylor.

– Dette er en fornærmelse mot meg, mot tiden jeg har lagt inn i arbeidet med det jeg gjør og mot alt jeg har gjort til disse spillene og til fansen. […] Jeg ba ikke om for mye. Jeg ville bare ha en brukbar, verdig lønn som man kan leve av. Det de gjorde var lovlig, men det var umoralsk, hevdet Taylor.

Skuespilleren ber derfor om at fansen skal boikotte Bayonetta 3. Hun oppfordrer folk i stedet til å ta pengene de hadde tenkt til å bruke på spillet, og gi dem til et veldedig formål.

Taylor sa videre at hun ikke er bekymret for taushetserklæringen som hun nå tilsynelatende har brutt. Platinum-sjef Hideki Kamiya tok riktignok til Twitter med beskjeden «Jeg advarte deg...», før kontoen så ble deaktivert og så reaktivert i løpet av noen timer.

Det er for øvrig Jennifer Hale – tidligere Rivet fra Ratchet and Clank og FemShep i Mass Effect-serien – som tar over rollen som Bayonetta i det nye spillet. Hale har ikke uttalt seg i saken, men Taylor mener hun ikke har noen rett til å kalle seg «stemmen til Bayonetta».

Bayonetta 3 lanseres 28. oktober, for Nintendo Switch. Vi har kontaktet Bergsala – Nintendos distributør i Norge – for kommentar, men hadde ikke fått svar innen publisering av denne artikkelen. Vi oppdaterer saken dersom vi hører noe.

LES OGSÅ: The Last of Us-seriens Ellie ble bedt om å ikke spille spillet »

Siste fra forsiden