Bayonetta-studioet lover action på en helt ny skala

Scalebound byr på drager, monstre og techno.

Scalebound.
Microsoft/Youtube

Hideki Kamiya avslørte mandag kveld et eksklusivt samarbeid mellom utvikler Platinum Games og Microsoft. Deres kommende spill, Scalebound, lanseres utelukkende til Xbox One.

– Teamet mitt og jeg er glade for å kunne avsløre vårt neste spill, som lanseres kun til Xbox One. Som spillskaper har min lidenskap alltid vært å gi publikum unike opplevelser. I dag gir jeg dere det første glimtet av vår nyeste satsing.

– Forvent action på en helt ny skala, fortalte den frittalende spill-auteuren på litt keitete engelsk under Microsofts pressekonferanse.

Drager, monstre og techno

En dramatisk og heseblesende filmsekvens, gjengitt nederst i saken, snurret i gang for å gi spillere en smakebit av hva Scalebound har å by på. Sekvensen åpnes med en ung mann med moderne klær som jages gjennom en tropisk jungel av et enormt, insektaktig vesen. På ryggen bærer han et sverd, så du skal ikke se bort fra at dette blir et hugg og slå-spill med en unik vri fra den japanske utvikleren.

Platinum er kjent for på skape spill der hurtige reaksjoner og enorme actionsekvenser står i fokus. Etter traileren å dømme vil Scalebound stå i stil med utviklerens tidligere spill. En enorm drage med glødende horn faller med en brak foran mannen med sverdet og går øyeblikkelig til angrep på det kjempeinsektet. Vi kan altså forvente en historie om en mann og hans drage.

Protagonisten minner veldig om Dante fra Devil May Cry-serien. Dette er ikke vanskelig å skjønne, da Kamiya selv stod bak de første spillene innenfor denne serien. Hvis ikke sverdet og klærne gjør sammenligningen åpenbar nok vil det hvite håret og eplekjekke holdningen i hvert fall gjøre det. Mens dragen holder insektet i sjekk trekker han sverdet, setter et par hodetelefoner over ørene og går til angrep mens technomusikken dundrer i ørene.

I dragens drakt

Dragen er ikke bare et trofast våpen, men vår helt og dragen er knyttet sammen på unikt vis. Etter et kjapt hugg med sverdet blir mannen med det hvite håret dekket av skjell, noe som tilsynelatende gir ham forbedret styrke og hurtighet. Det gjør også spillets tittel til et ordspill av dimensjoner.

Seieren over kjempeinsektet varer likevel ikke lenge. En flerhodet, hydra-lignende skapning kommer ut av intet og angriper de to medsammensvorne. Med et par mektige vingeslag er dragen i luften, men de to er ikke alene. Andre drager med glødende horn kommer for å hjelpe. Disse har sine egne ryttere på ryggen, så du skal ikke se bort fra at dette kan bli et samarbeidspill i stor skala.

Uansett blir det spennende å se hva Scalebound og Platinum Games har å by på i de kommende månedene. Ingen lanseringsdato ble avslørt, så har må man bare smøre seg med tålmodighet.

Siste fra forsiden