Bevegelseskontroll til Nintendo Switch er trolig bekreftet

Mer informasjon om den nye konsollen har dukket opp.

Nintendo

Vi vet nå en del om Nintendos nye konsoll, men selskapet har ennå til gode å avsløre alle detaljene om Switch-maskinen sin. Nå ser det ut til at et av ryktene som svirret om konsollen for en tid tilbake er blitt bekreftet. Det melder blant andre IGN.

Sjefen for den amerikanske spillbutikkkjeden GameStop, Paul Raines, holdt nylig en tale til investorer, hvor han tilsynelatende indirekte bekreftet at Switch får støtte for bevegelseskontroll.

Dette er Illustrasjonsbildet som dukket opp i en patentsøknad tidligere i år, som indikerer at Switch får bevegelseskontroll.
Freepatentsonline.com

Dukket opp i patentsøknad

– Et bevegelsesrelatert spill er gøyere for barn. Ved å fjerne tilleggsutstyret (de avtagbare kontrollene, red. anm.) kan man virkelig gjøre mange interessante ting med det i spill, sa Raines til investorene. Detaljene er altså sparsomme, og Nintendo har som kjent ikke uttalt seg om saken.

Ryktene om bevegelseskontroll til konsollen dukket opp allerede i august. Disse ryktene kom i form av et patentdokument som inneholdt opplysninger om at den bærbare delen ville ha infrarødt kamera, avstandsmåler og en projektor som kan brukes til å registrere posisjonen til objekter i tre dimensjoner.

Patentdokumentet inneholdt også bilder som ganske tydelig illustrerte hvordan bevegelseskontrollen brukes i spill, hvor man for eksempel kan styre en bil ved å bevege hånden til høyre og venstre. Nintendo skal trolig avsløre flere detaljer om Switch i januar, så da vil vi nok få en endelig bekreftelse eller avkreftelse.

Zelda: Breath of the Wild blir et av konsollens store lanseringsspill: Her er 40 minutter fra spillet »

Siste fra forsiden