Billigere å produsere Wii

Nintendos profittmarginer øker

Nintendo ikke bekymret over plutselig økning i Playstation 3-salg

Kostnader forbundet med Nintendos Wii-produksjon har falt med rundt 45 prosent siden konsollen ble lagt ut for salg i 2006, ifølge finansanalytiker Koya Tabata ved Credit Suisse. Han la frem påstanden i et skriv til sine klienter, hvor han foreslo at Nintendo hadde anledning til å sette ned prisen for å opprettholde høye salgstall uten å ramme inntjeningen sin.

Tabata foreslo også at lavkostnadsutgaver av Wii kunne utvikles og lanseres for voksende markeder, en samlebetegnelse for nyindustrialiserte land med voksende middelklasse. Typiske eksempler på voksende markeder er Kina, India, Brasil og Russland.

Tabatas skriv var sannsynligvis ment å forsikre bekymrede investorer om at den plutselige økningen i Playstation 3-salg i Japan ikke ville påvirke Nintendos dominans av det japanske spillmarkedet. Playstation 3 solgte mer enn Wii for første gang siden lansering, men salgstallene for begge konsollene var generelt lave. Nintendo selv tar salgstallene med ro: ”Det er stadig tidlig i året, og salget går tradisjonelt tregt i denne perioden. Vi er ikke bekymret.”

Mens Nintendos siste satsninger, som Wii Music, ikke har slått like godt an som Wii Fit og Wii Play, har stortitler fra Capcom og Sega drevet salget av Playstation 3, hvor Resident Evil 5 og Yakuza 3 har dominert salgslistene den siste tiden.

(Kilde: GamesIndustry.biz, sak 2)

Siste fra forsiden