Billy Mitchell: – Alt har blitt gjort i henhold til reglene

Donkey Kong-kjendisen slår tilbake og vil bevise sin uskyld i ny video.

Billy Mitchell.
Skjermdump/YouTube

Nylig meldte vi at Donkey Kong-stjernen Billy Mitchell har fått rekordene sine slettet etter at Twin Galaxies konkluderte med at han hadde brutt reglene for rekordsetting. Som Eurogamer melder har Mitchell nå gitt svar på tiltale i form av en nylig publisert YouTube-video.

I uttalelsen, som ble gitt overfor nettstedet Old School Gamer Magazine, bedyrer Mitchell at alle reglene ble fulgt under den kontroversielle rekordsettingen, og at han har som intensjon å bevise dette. Videoen ser du nederst i artikkelen.

– Faktum er at nå etterforskes det som skjedde for 35 år siden med en ekte, profesjonell aktsomhet. Vi vil vise at alt som er blitt gjort ble gjort profesjonelt, i henhold til reglene, i henhold til resultattavlen og integriteten som var på plass, sier Mitchell i videoen.

Skjermbilde fra arkadeversjonen av Donkey Kong.
Wikipedia

Grundig etterforskning

Ifølge Donkey Kong-stjernen vil alle opplysninger være transparente og tilgjengelige, inkludert vitner og dokumenter, og ingenting vil bli tilbakeholdt, sier Mitchell. Akkurat når og hvordan denne bevisføringen skal finne sted er ennå uvisst.

Det skal nok en del til å rette opp i skaden og renvaske navnet sitt, for som Kotaku nylig meldte har Guinness rekordbok også nå tatt konsekvensen av Twin Galaxies' etterforskning og fjernet Mitchells Donkey Kong-rekorder fra sine arkiver.

Det saken i hovedsak går ut på er Mitchell ble anklaget for var å ha brukt en emulator da han nådde de rekordsettende poengsummene hos Twin Galaxies. Organisasjonens regler sier at ingenting annet enn umodifisert, original arkade-maskinvare er gyldig, og bruk av emulator er strengt forbudt.

Ved å analysere videoene som dokumenterer rekordene kom man frem til at videoen ikke viste en direktefeed fra en original Donkey Kong-arkademaskin. Dette ble avslørt via tekniske detaljer, deriblant overgangen mellom skjermene i spillet, som visstnok ikke er mulig å få til på en arkademaskin.

En annen juksemaker fikk også nylig rekordene sin slettet: Todd Rogers' rekord i Atari-spillet Dragster viste seg å være umulig å oppnå uten modifikasjoner »

Siste fra forsiden