Den opprinnelige arkadeversjonen av Donkey Kong gis ut på nytt for første gang på 37 år

På Nintendo Switch.

Nintendo

Det finnes etter hvert ganske mange Donkey Kong-spill på markedet, men den aller første originale arkadeversjonen er ganske vanskelig å oppdrive. Nå har denne omsider ankommet for et gjensyn.

På E3-messens siste dag ble nemlig arkadeversjonen av Donkey Kong lagt ut i Nintendos eShop-butikk. Lanseringen er en del av Arcade Archives, en tjeneste Nintendo startet i fjor høst for å gi oss gamle klassikere til Switch, hvorav Mario Bros. var først ute.

37 år gammelt

Nintendo

Donkey Kong kom opprinnelig ut i 1981, altså for 37 år siden, og dette skal være første gangen vi har fått en offisiell relansering av arkadeversjonen. Nylanseringen inneholder faktisk tre versjoner av spillet; den originale og oppdaterte japanske utgaven, samt den internasjonale versjonen.

Spillet går ut på å navigere seg til toppen av ulike nivåer hvor Donkey Kong holder Pauline fanget mens man unngår hindringer i form av blant annet rullende tønner og ild. I spillet styrer man Mario, som først ble introdusert i Donkey Kong, før han fikk sin egen spillserie.

I Switch-versjonen kan man endre ulike innstillinger, inkludert vanskelighetsgrad, og man kan også emulere det visuelle særpreget til arkademaskin-skjermene fra gamle dager. I tillegg er det mulig å konkurrere med andre spillere om høyst mulig poengsum.

Les også: Fortnite-kontoer fra PlayStation 4 er sperret på Switch »

Siste fra forsiden