Donkey Kong-stjernen Billy Mitchell har blitt tatt for juks

Etter en lang etterforskning er rekordene nå slettet.

Billy Mitchells Donkey Kong-rekorder er blitt slettet.
Datagod, Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Juksing blant innehavere av spillrekorder er ikke et helt nytt fenomen, og den høyest profilerte saken er nok anklagene mot den store Donkey Kong-stjernen Billy Mitchell som dukket opp for en stund siden. Nå har det kommet en konklusjon i denne saken, og den er ikke gode nyheter for Mitchell.

I et innlegg på sine hjemmesider opplyser organisasjonen Twin Galaxies nå at de har fjernet alle Donkey Kong-rekordene til Billy Mitchell og bannlyst ham fra å delta i all rekordsetting fremover.

Organisasjonen skriver at de har gått grundig gjennom alle bevisene som er presentert i disputt-tråden hos Twin Galaxies og brukt mye tid på testing og analyser før de omsider kom frem til konklusjonen om å fjerne rekordene. Tredjeparter var også involvert i arbeidet.

Skjermbilde fra arkadeversjonen av Donkey Kong.
Wikipedia

Brukte ikke original arkademaskin

Det Mitchell opprinnelig ble anklaget for var å ha brukt en emulator da han nådde de rekordsettende poengsummene på 1 047 200, 1 050 200 og 1 062 800. Twin Galaxies' regler sier at ingenting annet enn umodifisert, original arkade-maskinvare er gyldig, og bruk av emulator er strengt forbudt.

Ved å analysere videoene som dokumenterer Mitchells rekorder kom man frem til at videoen ikke viste en direktefeed fra en original Donkey Kong-arkademaskin. Dette ble avslørt via tekniske detaljer, deriblant overgangen mellom skjermene i spillet, som visstnok ikke er mulig å få til på en arkademaskin.

Twin Galaxies har varslet Guinness Rekordbok om funnene, men det er uvisst hva som blir resultatet av dette. Det er for ordens skyld ikke Billy Mitchell som har verdensrekorden i Donkey Kong, da hans rekorder ble forbigått for lenge siden. I dag er det Robbie Lakeman som har Donkey Kong-rekorden, med en poengsum på 1 247 700.

En annen juksemaker fikk også nylig rekordene sin slettet: Todd Rogers' rekord i Atari-spillet Dragster viste seg å være umulig å oppnå uten modifikasjoner »

Siste fra forsiden