Nintendos arkadeklassikere kommer til Switch

Først ut er Mario Bros., som slippes senere denne måneden.

Skjermbilde/YouTube

27. september slipper Nintendo en ny tjeneste for Switch, kalt Arcade Archives. Tjenesten bringer flere av utviklerens gamle klassikere til hybridkonsollen, og først ut er plattformeren Mario Bros.

Arcade Archive-versjonene blir litt forskjellige fra NES-utgavene.
Skjermbilde/YouTube

I sin nyeste Direct-presentasjon presiserte Nintendo at Arcade Archives-spillene er porteringer av 80-tallets arkadeversjoner. De er dermed litt annerledes enn NES-versjonene som er tilgjengelige via Virtual Console-tjenesten.

Selskapet annonserte også noen av de andre spillene som kommer til Arcade Archives etter hvert:

  • Vs. Super Mario Bros.
  • Vs. Balloon Fight
  • Vs. Ice Climber
  • Vs. Pinball
  • Vs. Chu Chu Land
  • Vs. Punch-Out!!

GameCube-spill til Switch?

Nintendo har så langt vært vag på hvorvidt Virtual Console kommer til Switch, og vi ble heller ikke noe klokere av nattens presentasjon. Det er likevel sannsynlig at den vil introduseres en eller annen gang, og da kanskje med muligheten for å kjøpe GameCube-spill.

I desember i fjor begynte det å gå rykter om at Nintendo kanskje vil inkludere noen GameCube-spill i Virtual Console-biblioteket til Switch. Kilder med kjennskap til situasjonen fortalte den gang at funksjonaliteten allerede var på plass, og Lugi's Mansion, Super Mario Sunshine og Super Smash Bros. Melee skulle etter sigende bli de første spillene tilgjengelig på konsollen.

Nintendo slår hardt på retrotromma.
Selskapet gjenopptar produksjonen av Nintendo Classic Mini »

Siste fra forsiden