Bioshock 2 ikke under juletreet

Bioshock 2 har blitt utsatt til første halvdel av 2010 etter at ny utvikler ble tatt inn i varmen.

Mange spillere venter spent på et gjensyn med undervannsbyen Rapture, og opprinnelig skulle Bioshock 2 utgis 30. oktober i år i Europa. I en melding som nok vil skuffe mange har Take-Two i dag gjort det klart at spillet utsettes til "finansåret 2010".

Finansåret 2010 starter i november 2009 i den vanlige kalenderen, men ifølge Joystiq har Take-Two presisert at spillet ikke kommer ut før over nyttår, nærmere bestemt i løpet av første halvår 2010. Det kan bety mer enn seks måneders utsettelse av spillet.

Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at et nytt utviklerstudio har slått følge med de tre andre som fra før var hyret inn til å lage spillet. Arkane Studios, 2K Marin, 2K Australia og Digital Extremes utgjør til sammen utviklerteamet som er spredt ut over fire land i tre verdensdeler.

Take-Two-direktør Strauss Zelnick innser at utsettelsen er en skuffelse for mange, men fastholder at det var den rette avgjørelsen for produktets del. Grunnen skal være at de trengte mer tid til utviklingen. Utsettelsen kan tyde på at finansåret 2010 kan gi gode resultater for Take-Two, siden både Mafia II og Red Dead Redemption også skal gis ut i det vinduet. Hvorvidt de to sistnevnte kan rekke utgivelse i kalenderåret 2009 er usikkert, men fortsatt en mulighet.

Bioshock 2 skal etter planen komme til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Siste fra forsiden