BioWare starter MMORPG-studio

Kanadiske BioWare kaster seg på MMORPG-bølgen, og starter et nytt studio dedikert til massive flerspillerspill.

BioWare er et stort navn innenfor rollespillsjangeren, og til nå har dette kanadiske studioet fokusert kreftene sine på å lage klassiske enspillerrollespill (selv om Neverwinter Nights hadde en omfattende flerspillerdel). Nå har de imidlertid gjort det klart at de ønsker seg en bit av MMORPG-kaka, og for å få tak i den har de opprettet et nytt studio.

Det nye BioWare-studioet befinner seg i hovedstaden til den amerikanske delstaten Texas, nemlig Austin. Studioet vil fokusere på et enkelt spill av gangen, og ledelsen består av flere erfarne personer fra spillindustrien. Hovedspilldesigner i det nye studioet er James Ohlen, som var hoveddesigner på Knights of the Old Republic og Neverwinter Nights.

BioWare har ikke fortalt noe om det første spillet til studioet, men sier at takket være deres erfaring innenfor rollespillsjangeren, er de i en god posisjon i forhold til å innovere MMORG-sjangeren. Det gjenstår å se hvorvidt de vil fokusere på nye franchiser eller bygge videre på allerede etablerte franchiser.

Siste fra forsiden