Black

Skaperne av Burnout-serien har sendt oss en rykende fersk trailer og noen skjermbilder fra sitt kommende og eksplosive skytespill Black.

Black er et førstepersons skytespill som kun fokuserer på to ting: Død og ødeleggelse. Utviklerne har imidlertid fokusert på en ekstra liten sak, nemlig å sørge for å presentere de overnevnte to tingene på en så heftig og eksplosiv måte som mulig. Her droppes det meste av realisme til fordel for action, og utviklerne har fortalt at de ønsker å lage et konsollskytespill som ikke prøver å være et PC-skytespill. Det vil si at spillet kommer med ting som tilnærmet uendelig med ammunisjon, for å gjøre gameplayet mindre komplisert og mer strømlinjeformet.

Criterion ønsker rett og slett å gjøre det samme med Black som de gjorde med Burnout, nemlig å fjerne flest mulig referanser til realisme, og samtidig holde fokuset på det de mener er viktigst: selve skytingen. Derfor vil ikke Black inneholde noen snikeelementer, ei heller komplekse kommandoer. Det vi får se er heftige våpen, ødeleggbare omgivelser, og det som i følge utviklerne er den mest intense skyteopplevelsen noen gang i et spill.

Måten omgivelsene er ødeleggbare på, er i følge utviklerne på langt nær kun en visuell gimmick – men noe spilleren kan dra nytte av hele tiden. I to eksempel forteller de hvordan du kan få et stort skilt til å falle omkull over en fiende, eller ødelegge stolpene som bærer muren fienden står på slik at han faller inn i den sikre død.

Historien har vi ikke fått mye informasjon om foreløpig, men i dag røper Criterion i det minste litt. Du spiller en sersjant ved navn Jack Kellar, en mann med bred erfaring fra det amerikanske forsvaret, og nå leder for Black-styrkene. Din tropp har blitt sendt inn i hjertet av Øst-Europa for å hente en forræder. Det er visstnok lagt ned store ressurser på å presentere en troverdig historie som i følge dem selv kommer til å overgå det meste av det vi får servert i dagens spillindustri.

Den ferske traileren på 98 MB viser dessverre en noe korterere actionsekvens enn man skulle tro av filstørrelsen, fordi halve traileren brukes å vise logoen til Black, alle involverte firmaer og PEGI-merking. Men vi får i det minste oppleve drøye 40 sekunder med høyoppløselig, eksplosiv og heftig skyting i et lobbyaktig rom. Traileren beviser også at det er mulig å gjøre fantastiske ting med dagens konsoller.

Black lanseres på Xbox og PlayStation 2 i løpet av første kvartal 2006. Se også vårt bildegalleri for seks helt nye skjermbilder.

Siste fra forsiden