Blekksprutforviklinger i Octodad

Octodad prøver å late som han er en vanlig familiefar. Men i virkeligheten er han en blekksprut.

Young Horses

I fjor fikk vi Gone Home, et vakkert lite spill om ei tenåringsjentes utfordringer i oppveksten. I år får vi Octodad, som også har sitt å si om hverdagens utfordringer når man ikke nødvendigvis er slik familien forventer.

Hemmelig blekksprut

Her spiller du nemlig en helt ordinær familiefar i en helt ordinær familie. Det vil si, det er én liten detalj som skiller akkurat denne familiefaren fra de fleste andre: Han er egentlig en blekksprut som forsøker, etter beste evne, å late som han er et menneske.

Din oppgave blir å hjelpe Octodad og gjennom hverdagslige situasjoner, og sikre at den hemmelige identiteten hans forblir hemmelig. Problemet er bare at han ikke har et eneste bein i kroppen, og det gjør alt litt mer komplisert enn det ville vært for deg og meg.

Nå har utvikler Young Horses annonsert at spillet skal slippes 30. januar for Windows, Mac OS X og Linux. Det lanseres samtidig på Steam, Humble Store og GOG. PlayStation 4-versjonen kommer også snart – forhåpentligvis i mars.

Octodad er forøvrig ikke den eneste spillkomedien vi kan se frem til. 7. februar kommer Jazzpunk, et absurd spionspill inspirert av filmer som Hot Shots og The Naked Gun.

Siste fra forsiden