Blizzard ble selv hektet på Hearthstone under utviklingen

– Du og teamet kommer til å vinne, fortalte StarCraft II-sjefen flere år før lansering.

Hearthstone ble en suksess.
Blizzard

At mange var skeptiske til tanken på et gratis samlekortspill satt til WarCraft-universet er nok ikke til å stikke under stol. Kommentarfeltet i vår annonseringssak fra 2013 helte mer mot den negative siden av skalaen. Nå er det vel trygt å si at dommedagsprofetene tok feil. Hearthstone gjør seg godt, med rundt 20 millioner spillere.

Ting tyder dog på at Blizzzard var klar over at de hadde en suksess på gang lenge før annonseringen. I en Tweet kaster selskapets rekrutteringsansvarlige, Dave Wilson, litt lys på hvordan situasjonen var under utviklingen.

E-post-utvekslingen mellom Eric Dogg og Dustin Browder. (Bilde: Dave Wilson, Twitter).

I bildet til høyre ser du en e-postkorrespondanse mellom Dustin Browder, som leder StarCraft II-prosjektene, og Eric Dodd, som er Hearthstone-sjefen. E-posten er fra høsten 2012, altså flere måneder før Hearthstone-annoseringen i mars 2013.

– Spillet ditt blir spilt på fire maskiner i mitt område, og det er fire folk rundt én av monitorene som ser på at andre spiller. Jeg må visst lage noen regler for spilling av det i arbeidstiden. Du og teamet ditt kommer til å vinne, skrev Browder.

Blizzard var med andre ord minst like hektet på spillet som mange er der ute nå.

Hearthstone får en ny utvidelse om få uker med Goblins vs. Gnomes. Utvidelsen byr på over 100 nye kort for samlekortspillet, og har også en seermodus å by på – noe som sikkert er moro for de som liker å se Hearthstone-turneringer.

Da Hearthstone ble sluppet i år var vi mer enn fordnøyde her på bruket.
Hearthstone er et dypt og underholdende samlekortspill fra Blizzard, sa vi »

Siste fra forsiden