Blizzard annonserer gratis samlekortspill

World of Warcraft-skaperen kaster seg på «free to play»-bølgen.

Skaperne av World of Warcraft og Starcraft røpet tidligere denne uken at de ville annonsere et nytt spill på spillmessen PAX East. De ville ikke røpe noen detaljer om spillet, men sa at ikke var en oppfølger eller ekspansjon til et av deres eksisterende spill, og heller ikke en type spill de hadde laget tidligere.

Nå har de nettopp vært på scenen og annonsert mysteriespillet. Det viser seg å være et gratis samlekortsspill ved navn Hearthstone Heroes of Warcraft, som har blitt utviklet av et nytt team hos gigantutvikleren.

Inspirert av Magic: The Gathering

Blizzard forklarer at de elsker spill som Magic: The Gathering, og at dette er grunnen til at de vil lage et slikt spill selv. Spillet deres vil imidlertid være mer tilgjengelig for nybegynnere enn Magic, og det skal være enklere å hoppe inn i spillet og ha det moro fra første stund.

Skjermbilde.

Presentasjonen blir også mer spennende enn det vi er vant med fra andre spill i denne sjangeren, med et animert, tredimensjonalt spillbrett og massevis av spesialeffekter.

Spillet skal ha over 300 ulike spillkort. Hver kortpakke har visstnok fem kort, og nye pakker kan kjøpes for ekte penger eller låses opp ved hjelp av spilling. Hva prisene blir har ikke Blizzard bestemt enda. Blizzard vil også gjøre det ekstra spennende å åpne nye pakker, med fancy animasjoner.

Det blir mulig å bruke flere kort av samme type, og hvis du har noen kort du ikke er interessert i kan du veksle dem inn i magisk støv som du kan bruke til å lage egne kort.

Spillet skal være fokusert på én mot én-dueller, og bruker Battle.net for å finne spillpartnere.

Hearthstone Heroes of Warcraft kommer til Windows, OSX og iPad. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet.

Les også: – Blizzard håndterte Warcraft-filmen dårlig
Les også: Intervju med Blizzard: – Vi jobber med utviklingstiden

Siste fra forsiden