WarCraft III er på listen.
WarCraft III er på listen. (Bilde: Blizzard)

Blizzard gjenoppretter WarCraft III, Diablo II og StarCraft

Jobbutlysning viser at selskapet ikke har lagt klassikerne på hylla.

Blizzard vil jobbe for å sørge for at noen av sine eldre spill fungerer som smurt på nyere maskiner og operativsystemer. I første omgang er WarCraft III, Diablo II og StarCraft spillene som skal oppdateres. 

– Ny utvikling innen operativsystemer, maskinvare og nettjenester har gjort det vanskeligere for gamle og nye interesserte å få opplevd spillene. Vi gjenoppretter dem til fordums ære, og vi trenger dine ingeniørtalenter, din lidenskap og dine ferdigheter for å få jobben gjort, står det i en jobbeskrivelse de la ut nylig

WarCraft III: Reign of Chaos drar på årene.
WarCraft III: Reign of Chaos drar på årene. Bilde: Blizzard

Det er med andre ord antageligvis ikke snakk om en stor grafisk oppdatering, men mer i tråd med å tilpasse spillene til dagens maskinvare for å sørge for at spillere fremdeles kan spille over nett. Kanskje Blizzard samtidig slenger med en bredskjermløsning for spillene, ettersom dette er noe fansen har pludret med på egen hånd i noen år nå.

Jobbeskrivelsen antyder i hvert fall at det er snakk om å sørge for at spillene fungerer igjen, og at de ansatte skal jobbe med å implementere nye funksjoner også.

De første WarCraft-spillene

Diablo II drar enda mer på årene.
Diablo II drar enda mer på årene. Bilde: Blizzard

Blizzard nevner dog ikke WarCraft: Orcs & Humans og WarCraft II: Tides of Darkness – to spill som sårt trenger litt arbeid for å fungere på moderne maskiner. Vi hørte i 2013 at selskapet jobbet med å sørge for at disse to skulle fungere godt på moderne maskiner, men siden har det vært knyst. 

Om en knapp uke kommer det siste kapitlet i StarCraft II, utvidelsespakken Legacy of the Void. Det er ikke kjent hva strategiteamet skal jobbe med, men i et intervju fra august snakket Blizzard om at WarCraft IV kanskje var på agendaen. 

– Selvfølgelig vil vi da vurdere Warcraft, StarCraft eller til og med noe helt nytt. Alt er mulig, fortalte produsent Tim Morten den gangen. 

Vi satte pris på det forrige Warcraft III-eventyret.
The Frozen Throne mye mer enn en ordinær tilleggspakke »

Diablo II

Windows
Slippdato: 30. juni 2000
Sjanger: Action, Rollespill
Utvikler: Blizzard North
Utgiver: Sierra Entertainment

Warcraft III: The Frozen Throne

Windows
Slippdato: 4. juli 2003
Sjanger: Strategi
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

WarCraft III: Reign of Chaos

Windows
Slippdato: 5. juli 2002
Sjanger: Strategi
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (15)

Forsiden akkurat nå

Til toppen