Blizzard jobber med et massivt nettstrategispill til mobil

Søker ny utvikler til et mobilprosjekt, som kanskje har noe med Warcraft å gjøre.

Hva jobber Blizzard med nå?
Blizzard, Colourbox, montasje Gamer.no

NeoGAF snappet onsdag opp en ny jobbutlysning på Blizzards nettsider som peker på at selskapet jobber med et nytt spill til mobile plattformer. Interessant nok klassifiserer spillutvikleren spillet som et «MMO RTS», altså et sanntidsstrategispill med elementer fra massive nettspill. Vi tipper det er noe i samme lekegrind som Clash of Clans.

Stort mer er det ikke å hente fra utlysningssiden annet enn at spillet skal kodes i C# og at Blizzard mest sannsynlig skal bruke Unity for å lage spillet – en spillmotor selskapet har brukt til blant annet Hearthstone.

Det spørs om dette spillet kan ha tilknytning til en annen jobbutlysning som gikk ut tidligere i år, der Blizzard søkte etter en grafiker til et mobilspill som skal bruke Unity som spillmotor. I søknaden ble det spesifisert at de søkte etter en artist som hadde en «lidenskap for å lage bilder som minner om Warcraft-universet». Det kan være at det er noe helt annet også, men brikkene passer ganske godt sammen.

Vi får mest sannsynlig ikke høre om prosjektet på en stund, og neppe før i hvert fall BlizzCon 2017 som går av stabelen 3. november.

Jobber med flere spill

StarCraft: Remastered er det nyeste prosjektet til Blizzard.
Blizzard Entertainment

Det kan godt hende dette er et av spillene Blizzard tidligere har sagt at de jobber med. I august fortalte selskapet at medgrunnlegger Allen Adham kom tilbake til Blizzard i fjor nettopp for å lede utviklingen av såkalte inkubatorgrupper som jobber med å utvikle nye prosjekter. Skal vi tro toppsjef Mike Morhaime, som uttalte seg i en investorsamtale, har dette resultert i mye spennende snadder – ikke minst på mobilfronten.

Vi vet også at Blizzard jobber, eller har jobbet, med et nytt førsteperonsspill, uten at vi vet noe mer enn akkurat dette.

LES OGSÅ: Fikk du med deg at Blizzard ikke endrer navnet på Battle.net likevel?

Siste fra forsiden