Blizzard North-sjef til Castaway

Sjefen for Blizzard North har forlatt Blizzard-skuta til fordel for Castaway Entertainment.

For få uker siden ble det klart at Blizzard ville flytte virksomheten hos Blizzard North, til selskapets hovedstudio. Nå har utvikleren Castaway Entertainment, som består av en rekke veteraner fra Blizzarrd, New World Computing og Maxis, kunngjort at den tidligere sjefen for Blizzard North, Rick Seis, har fått jobb hos dem. Seis har jobbet hos Blizzard North siden 1994, og jobbet som seniorprogrammerer på både Diablo og Diablo II. Nå får han rollen som teknisk sjef og hovedprogrammerer på Castaways første prosjekt.

Castaway Entertainment har også fortalt at utgivelsesavtalen deres med Electronic Arts ikke lenger gjelder. I følge Stefan Scandizzo, Castaway sin visepresident, besluttet EA Partners (en divisjon hos EA som jobber med spill fra uavhengige utviklere, inkludert Eurocom og Digital Illusions) at de hadde for mange spill under utvikling samtidig. Derfor gikk EA og Castaway hver sin vei tidligere i år, og Castaway ser nå etter en ny utgiver for det neste prosjektet deres.

Utviklingen av Castaways første spill kommer derfor til å ta litt lengre tid enn først beregnet, og selskapet regner nå med å få det ut på markedet tidlig i 2007. Bruddet med Electronic Arts har også ført positive ting med seg; Castaway har nå mye mer frihet i forhold til utformingen av spilldesignen, da kontrakten deres med EA ikke lot dem eksperimentere særlig mye. Vi gleder oss i alle fall til å finne ut mer om dette spillet, som kommer fra noen av spillindustriens mest talentfulle utviklere.

Siste fra forsiden