Blizzard ser på hva de kan gjøre med Widowmaker

Anerkjenner at Overwatch-figuren kan være frustrerende å møte.

Widowmaker skal kanskje endres.
Blizzard Entertainment

Siden Overwatch-lanseringen i mai har flere spillere sett seg lei på å bli meid ned av skarpskyter-helten Widowmaker. I et foruminnlegg forteller Overwatch-sjef Jeff Kaplan at de er klar over at dette er et problem, og at teamet nå jobber med en løsning.

Slik ender et typisk Widowmaker-oppgjør.
Blizzard Entertainment

– Widowmaker på er på radaren vår. Vi diskuterer henne. Vi har noen interne eksperimenter på gang for å se om vi kan holde henne relevant samtidig som vi senker frustrasjonen litt. Akkurat nå er dette kun i utforskningsfasen. Dersom vi lander på noe, kommer vi til å fortelle det, sier Kaplan i innlegget.

Helten har en skarpskyterrifle som skader svært mye, og med et riktig ladet og timet skudd kan hun felle de fleste heltene med ett skudd. Ultimate-ferdigheten hennes lar også alle på laget se fiendelagets bevegelser og plassering i en god stund. Kaplan forteller ikke nøyaktig hva de prøver ut, men vi tipper det er knyttet til disse to aspektene.

Balansering tar tid

Som alle andre nylanserte konkurransespill er det noen slike balanseendringer som må finslipes. Widowmaker er ikke den eneste Blizzard har bestemt seg for å ta en nærmere titt på – både McCree og D.Va skal endres.

McCree får heller ikke være i fred.
Blizzard Entertainment

– Vi er ikke så fornøyde med hvordan McCree kan felle tank-helter så lett. Vi vil få ned skaden på Fan The Hammer-angrepet (høyreklikk-angrepet, journ. anm.), slik at han fremdeles kan ta ned lettvektere og medium sterke helter, men sånn at han er mindre effektiv mot tanks. Dersom han timer alt riktig og får fyrt av hvert eneste skudd, skal han ha en sjanse mot en tank-helt, men det skal ikke være en umiddelbar «jeg vinner»-knapp slik angrepet er nå, fortalte spillets regissør, Jeff Kaplan, til Eurogamer.

D.Va skal derimot få litt mer å rutte med. Kaplan oppgir ingen konkrete endringer, men nevner at utvikleren vil gjøre noe med nærkampsskade og muligens også gjøre noen grep slik at hun kan overleve lettere.

Vår anmelder digget i hvert fall spillet:
Med Overwatch skyter Blizzard blink atter en gang »

Siste fra forsiden