Blizzard utvider World of Warcraft

En ny verden introduseres i Warlords of Draenor, men selskapet ønsker ikke å hive seg på gratisbølgen.

Blizzard Entertainment

Under helgens BlizzCon-messe avduket Blizzard World of Warcrafts neste utvidelsespakke. Warlords of Draenor lar spillerne boltre seg på en splitter ny landmasse, Draenor – den gamle hjemplassen til Orc- og Dranei-rasen. Dette melder Blizzard i en pressemelding.

«We have to go back!»

De observante har sikkert fått med seg at dette blir den andre svippturen World of Warcraft tar til de to rasenes hjemsted. Draenor er nemlig en fortidsutgave av Outland-området som mange stiftet bekjentskap med i World of Warcraft: The Burning Crusade fra 2007. Med andre ord tar den nye utvidelsen sted i fortiden.

Historien tar opp tråden etter de siste øyeblikkene i Mists of Pandaria, der Garrosh Hellscream blir avsatt som leder av The Horde mot sin vilje. Som den rabagasten han er jumper han tilbake i tid, og inn i sin rases gamle hjemverden. Der søker han å skape en ny orkehær som er mer tro mot rasens ideal, ved å hindre orkeklanene fra å drikke blodet til demonen Mannoroth. Målet er å erobre verdenen med denne nye orkehæren, ved å komme seg tilbake til nåtiden med en ny Dark Portal. Det er opp til spillerne å stoppe denne invasjonen ved å selv entre den gamle utgaven av Draenor.

Fra 90 til 100

Som vanlig økes nivågrensen, denne gangen med med ti nivå. Dermed bykser toppnivået fra 90 til 100. For de som kun ønsker å utforske det nye innholdet, har utvikleren gitt muligheten til å la én spillavatar gå direkte til nivå 90, uten å måtte felle fiender i flere timer først.

Mest spennende er kanskje muligheten til å lede og bygge opp sin egen garnison. Denne personlige hovedbasen kan utvides og endres slik man selv ønsker, og spillere vil kunne rekruttere figurer som kan sanke inn ressurser og ta på seg oppdrag på vegne av sin mester.

I tillegg sørger en ny grafisk overhaling for at spillfigurene ser bedre ut enn tidligere.

Vil ikke kaste seg over gratismodellen

World of Warcraft: Warlords of Draenor er den femte utvidelsespakken til Blizzards sjangerdefinerende nettrollespill. Hovedspillet feirer 10 år neste år, og selv om abonnementstallene har dalt de siste årene er det fremdeles en god brukerbase som sverger til Blizzards nettspill.

På tross av at tallene peker nedover har Blizzard ingen planer om å gjøre spillet om til et gratisspill. I en uttalelse til Eurogamer forteller regissør J. Allen Brack at det ikke ville ha vært mulig uten å omforme grunnstrukturen i spillet.

– Vi bygde ikke World of Warcraft som et gratisspill. Det er ikke noe vi vurderer for øyeblikket, hevder Brack.

Blizzard har ikke kunngjort når utvidelsen kan ventes.

Les også: Vår sniktitt på Hearthstone
Les også: World of Warcraft fortsetter å miste spillere

Her kan du se en trailer av den kommende utvidelsespakken:

Siste fra forsiden