Kommentar

Telialigaen - League of Legends

Brages betraktninger: best av hva?

En lettbeint gjennomgang av rundens resultater og en enda mer lettbeint spådom av neste rundes kamper.

Privat, Skjermbilde: League of Legends/Riot Games, Edit: Brage Vasseljen

Velkommen til den første utgaven av et (forhåpentligvis) ukentlig innslag gjennom høstens sesong av Telialigaen League of Legends - Brages betraktninger. Her vil jeg gå gjennom resultatene fra kampene i foregående runde, og krydre det hele med tanker og inntrykk fra meg selv og fra Twitter-sfæren.

I tillegg vil jeg ta en titt på kampene i neste runde, og gi dere en forsmak på hva dere har i vente. Dette innslaget er ment like mye for deg som sitter i Twitch-chat og følger med på hver serierunde, som det er for deg som befinner deg i periferien av norsk e-sport.

Vel - da er introduksjonen unnagjort, og vi kan ta en nærmere titt på første serierunde av Telialigaen League of Legends. Runden har ikke bare vært et kjærkomment gjensyn med norsk League of Legends, den har også vært stappfull av utrolig talentfulle spillere og kjempegode kamper. La oss ta en gjennomgang!

FEATURE: Kan noen vippe Nordavind av tronen?

Best av hva?

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 29. AUGUST

KAOS 0 - 2 Nordavind
Bifrost 2 - 0 Domino
Bitfix 0 - 2 Vanir
HyFerion5 2 - 0 Wizard
Rich Gang 0 - 2 Riddle

Nytt av sesongen er, som mange allerede har fått med seg, introduksjonen av best av tre-oppgjør i det ordinære seriespillet. Lagene i førstedivisjon har vært forkjempere for det over flere sesonger, og det samme har redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne. Hvordan har det påvirket første serierunde, spør du?

Svaret er at det har det ikke. På noen som helst måte. Samtlige oppgjør endte etter to kamper. Ja, det er for tidlig til å dra noen konklusjoner, men det dro på smilebåndet mitt.

Ingen store overraskelser

Jubelen lar vente på seg for «KOOLBERG» og resten av KAOS.
Sindre Stien/Good Game

Første runde gikk vel stort sett som forventet, med seier til de antatt sterkere lagene i samtlige oppgjør. Noe overraskende var det selvfølgelig av ingen oppgjør gikk til tre kamper, men det får så være.

La oss starte på toppen av listen, med KAOS mot Nordavind. Sistnevnte lag lot talentlaget ta hånd om sesongåpningen. Ingen dum idé, viser det seg. Resten av Telialigaens Top Lane-spillere burde passe seg, for Felix «Smurfegutten» Hylleseth er tydeligvis helt ute av kontroll. For en prestasjon!

Les også
Største norske prestasjon på mange år - 777 klare for kvartfinale i toppturnering

LES OGSÅ: Vant sesongåpningen: – Det er kun Nordavind som kan matche nivået vårt

Hecarim i Mid Lane? Er det noe «HHNeverLucky» IKKE spiller?
Domino Esport

Neste oppgjør ut er Bifrost mot Domino. Jeg hadde håpet at det skulle bli et jevnere oppgjør, men Bifrost ser sterke ut også denne sesongen. Et par veldig unike heltevalg gjennom oppgjøret som kan gi oss en indikasjon på hva vi har i vente fra Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde.

Det ble dessverre ingen sendinger fra oppgjøret mellom Bitfix og Vanir, så min innsikt er basert på kampstatistikk alene. Det vi imidlertid tydelig kan se er at Mid Lane-spiller Thomas «Goh» Hansen ikke har kommet fra Danmark for å ligge på latsiden.

FEATURE: Her er høstens League of Legends-lag

Til dere som valgte å sette inn Stamatis «Woops» Papadopoulos på Fantasy-laget deres (forhåpentligvis) etter å ha lest høstens Fantasy-tips - gratulerer. Han var imidlertid ikke alene om å prestere for HyFerion5 i dette oppgjøret. For Wizards del kan vi vel ikke si noe annet enn at det var den tøff sesongåpning. Men, som det så fint heter - etter regn kommer sol. Greit, sola tittet ikke fram i kamp nuller to heller, men den var milevis bedre enn kamp nummer en for Wizard-spillerne. Kanskje det blir skyfri himmel i de kommende rundene?

«Nomi» og resten av Riddle ble for sterke for Rich Gang i åpningsrunden.
Mohammed Barzinje/Riddle

Før åpningsrundens hovedkamp sa Riddle-spiller Nomad «Nomi» Ahmad til Gamer.no at Rich Gangs lagoppstilling ikke var i nærheten av deres egen. I selve oppgjøret var derimot nivået mye nærmere enn ikke i nærheten. Riddle klarte dog å sikre seg både ledelser og seire i oppgjørets to innledende kampene. At Riddles Mid Lane-spiller «SlowQ» er god tviler jeg ikke på et sekund, men jeg venter iallfall et par runder før jeg trygt kan si at han er ligaens beste.

LES OGSÅ: Bruk disse tipsene til å vinne i Fantasy

Et par jokere i andre runde

BRAGES SPÅDOM, ANDRE RUNDE

Vis mer

SØNDAG 5. SEPTEMBER

Domino 2 - 1 KAOS
Bifrost 2 - 0 Wizard
Bitfix 0 - 2 Riddle
HyFerion5 1 - 2 Rich Gang
Nordavind 2 - 0 Vanir

Se resten av kampene i terminlisten »

Så - hva har vi å se fram til i Telialigaens andre runde? Jeg mistenker at vi vil se en fortsettelse av ensidige oppgjør, med et par potensielle unntak.

Det første er Domino mot KAOS, og oppgjøret er avhengig av om KAOS klarer å rydde opp i rotet sitt. På papiret ser Domino sterkere ut, men begge lag har vist tydelige svakheter i første runde. Laget som klarer å forberede et forsvar for sine svakheter og et angrep på motstandernes bør kunne stikke av med minst én kamp i best av tre-oppgjøret.

LES OGSÅ: Møter sin tidligere trener i Telialigaens sesongåpning

HyFerion5 mot Rich Gang kan også bli et av de jevnere oppgjørene i andre runde. Det blir spennende å se om «Veigar v2» klarer å koke sammen noen uforventede strategier, som han lovet oss før første serierunde, men Rich Gang ser uansett ut til å være noe sterkere enn HyFerion5.

Resterende oppgjør ser, på papiret, relativt ensidige ut. Jeg tror ikke Wizard klarer å snu lykken mot et Bifrost i fyr og flamme, tross den selvmotsigende beskrivelsen, og jeg tror heller ikke at Bitfix har det som skal til for å slå Riddle i et best av tre-oppgjør.

LES OGSÅ: «Dacreq» hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen

Ser vi «Touch» tilbake i Telialigaens andre runde?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Neste rundes hovedkamp er en liten joker, og min spådom tar utgangspunkt i at Nordavind stiller med A-laget. Selv om Vanir så sterke ut i åpningsrunden tror jeg det kan bli hakket for tøft å møte et uthvilt Nordavind-lag.

Siste fra forsiden