Codemasters kritiseres av Flashpoint-utvikler

Bråk om navn

Bohemia Interactive klager over misvisende markedsføring.

Codemasters har i flere år jobbet med en oppfølger til det taktiske krigspillet Operation Flashpoint: Cold War Crisis, men uten den opprinelige utvikleren. Det var tsjekkiske Bohemia Interactive som stod for det første spillet, og nå har de uttrykt irritasjon over Codemasters videreutvikling.

Bohemia har nemlig ikke rettighetene til navnet Operation Flashpoint, men eier likevel alt innholdet og spillmotoren. De er derfor ikke så veldig glade for at Codemasters kaller sin oppfølger, Operation Flashpoint: Dragon Rising, den offisielle oppfølgeren til originalen.

– Siden Codemasters ikke har rett til å bruke Bohemia Interactive-motoren eller noe annet fra dette Bohemia-utviklede spillet kan de vel ikke kalle sitt produkt en oppfølger, hevder Bohemia-sjef Marek Spanel i en pressemelding.

Utvikleren mener derimot at deres eget Arma-spill og den kommende oppfølgeren ArmA II er de egentlige arvtakerne til Operation Flashpoint. Disse kjører begge på motorer som er videreutviklet fra den de brukte i Operation Flashpoint.

Gjennom sine advokater har Bohemia sendt en klage til Codemasters over det de mener er misvisende markedsføring.

– Vi kan ikke stoppe Codemasters fra å slippe et spill med tittelen Operation Flashpoint, men det er ikke riktig å markedsføre det som "den offisielle oppfølgeren til det priselønnede Operation Flashpoint: Cold War Crisis" eller "Bohemias sjangerdefinerende militærsimulator er tilbake", mener Spanel.

Operation Flashpoint: Dragon Rising slippes til PC, Xbox 360 og Playstation 3 i løpet av våren mens Arma II lanseres i juni til PC.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden