Brannfarlig PS2-utstyr tilbakekalles

Hvis du har kjøpt en av de nye, slanke PS2-konsollene bør du snarest mulig ta en titt på den medfølgende AC-adapteren.

Sony Computer Entertainment er i ferd med å kalle tilbake brannfarlige AC-adaptere solgt med Slimline PS2. En AC-adapter er den lille boksen på strømledningen til konsollen, så det er med andre ord ikke nødvendig å sende hele konsollen tilbake om det skulle vise seg at din konsoll er berørt av problemet.

Problemet er at adapter-enhetene kan overopphetes, noe som medfører brannfare og personlig skade. Det er allerede meldt om tilfeller hvor enhetene rett og slett har smeltet, og for å sikre brukernes sikkerhet har Sony besluttet å tilbakekalle alle AC-adaptere som i faresonen. De eneste adapterne som berøres av dette er de som:

  • Er produsert mellom august 2004 og desember 2004
  • Fulgte med de svarte, slanke PlayStation 2-modellene SCPH70002, 70003 og 70004
  • Er merket med produktidentifiseringskoden HP – ATH048H03
  • Har et av følgende datostempler: 2004.08, 2004.09, 2004.10, 2004.11 og 2004.12

Sony forteller at grunnen til problemet er en komponent produsert av en underleverandør. De forteller videre at det ikke skal ha ført til skader på personer eller eiendom i Europa. Ny adapter er selvfølgelig gratis, og når du får den i posten kan du bruke pakken den kom i til å sende tilbake den gamle adapteren din uten å betale porto.

For å finne ut hvordan du skal gå frem for å få ny adapter kan du besøke et nyopprettet nettsted dedikert til problemet eller kontakte kundeservice. Det samme bør du gjøre om du ikke klarer å tyde modellnummerne, og er usikker på om problemet gjelder din adapter eller ikke.

Siste fra forsiden