Bruker du Curse Client til World of Warcraft?

Da bør du sjekke om du har virus på maskinen nå.

Falsk utgave av Curse Client har trojan-virus i seg.
Blizzard

Over helgen advarte Blizzard alle World of Warcraft-spillere om et trojan-virus som kunne snappe til seg kontoinformasjon og alle nødvendige detaljer for å stjele spillkontoen. Viruset kunne til og med få tak i passordet til den mye brukte autentiseringmuligheten.

Curse Client holder styr på tillegg.

Nå viser det seg at trojan-viruset kommer fra en falsk versjon av programmet Curse Client. Dette melder Eurogamer.

Curse Client er et program som håndterer tilleggsprogrammer til flere store spill, slik som World of Warcraft, Minecraft, World of Tanks og The Elder Scrolls V: Skyrim. Den falske klienten kan ha blitt lastet ned via det som virker som en offisiell side fra programvareskaperne.

Lett å fjerne

Blizzard forteller at den letteste måten å fjerne trojaneren på er å avinstallere den falske klienten og så scanne systemet for problemer med en oppdatert utgave av programmet Malwarebytes. Løser ikke dette problemet finnes det også en manuell måte å fjerne uhumskheten på.

Slike angrep er det vanskelig å sikre seg mot, og det er lite Blizzard kan gjøre utenom å advare spillerne mot problemet. Autentiseringsmetoden med en kodebrikke eller en mobilapp, som selskapet nå tilbyr i alle sine spill hjelper heller ikke, siden trojan-viruset leser av passord i sanntid og stjeler informasjonen umiddelbart.

Det populære nettrollespillet blir snart enda større.
Utvidelsespakken Warlords of Draenor ble annonsert under høstens BlizzCon »

Siste fra forsiden