Traveller's Tales - Hobbit

Brukte millioner på et The Hobbit-spill som aldri ble laget

Traveller's Tales ville egentlig lage noe annet enn LEGO-versjoner av filmene.

Traveller's Tales er kjent for sine mange LEGO-spill basert på serier som Star Wars, Harry Potter og Marvel. Faktisk har utvikleren jobbet utelukkende med LEGO siden 2009, men som grunnlegger Jon Burton har avslørt var det ikke alltid det som var planen.

Traveller's Tales fikk likevel lage The Hobbit-spill noen år senere, bare i LEGO-format.
Warner Bros.

I en fersk YouTube-video forteller Burton at studioet i 2008 hadde håp om å lage en mer realistisk spillmatisering av de kommende The Hobbit-filmene. Før Warner Bros. kunne gi grønt lys måtte prosjektet imidlertid godkjennes av regissør Peter Jackson, og teamet bestemte seg for å lage flere demoer for å vise visjonen for spillet.

Etter seks måneder og en million dollar i utgifter – drøye fem millioner kroner med daværende kurs – reiste Burton til New Zealand for å vise frem fire spillbare demoer basert på øyeblikk fra Ringenes Herre-filmene. To hadde snikesekvenser med Frodo, én serverte kamp mellom Gandalf og Saruman og den siste hadde kamp mellom Gandalf og en Balrog.

Slik Burton husker det gikk møtet bra, og både Jackson og Guillermo del Toro – som på det tidspunktet var involvert i filmproduksjonen – stilte seg positive til prosjektet. Til slutt fant Warner imidlertid ut at de ville ha et spill som ikke var direkte basert på filmene, og dermed gikk Traveller's Tales-prosjektet i bøtta – som ifølge Burton egentlig ikke var så ille likevel.

– Jeg endte opp med å være ganske fornøyd med den avgjørelsen. Filmen ble utsatt i et år, som hadde betydd at vi hadde måttet jobbe med spillet i enda et år, del Toro forlot prosjektet og filmene holdt til slutt ikke samme nivå som Ringenes Herre-filmene. Vi fikk uansett lage både LEGO The Hobbit og LEGO The Lord of the Rings.

Et nytt Ringenes Herre-spill er på vei.
Se de første skjermbildene fra The Lord of the Rings: Gollum »

Siste fra forsiden