Budrunden for verdens største spillsamling endte på 4,4 millioner kroner

Over 11 000 spill kan ha fått en ny eier.

Samlingen er godkjent av Guinness som verdens største.
Stillbilde fra embedet YouTube-film.

Etter om lag to uker med budrunder har verdens største spillsamling nå kanskje fått seg en ny eier. Eier Michael Thomasson kan i så fall fylle bankkontoen med over 4,4 millioner kroner, noe som tilsvarer prisen av mer enn 12 000 nye spill i dag. Det er foreløpig ikke kjent hvem som gikk av med seieren.

750 250 dollar skal samlingen være verdt.

– Vinn denne auksjonen, og du kommer til å ha den største verifiserte samlingen i verden – eller til og med i universet! Jeg sender stafettpinnen videre, og vinneren blir øyeblikkelig den nye rekordhaveren, uten å ha måttet tråle etter spill i over tre tiår, forteller han på auksjonssiden.

Usikkerhetsmomentet er om budet til syvende og sist går gjennom, eller om noen har bestemt seg for å lage kvalm. Noe slikt skjedde for eksempel med en annen spillrelatert auksjon tidligere i år, der det høyeste budet på en Nintendo World Championship-kasett ble trukket av kjøper.

Vil støtte opp om familen

Video av godkjenningen av samlingen som verdens største.

Dersom Thomasson får pengene kommer de nok godt med. En av grunnene til at den ivrige samleren kvitter seg med spillbunken skal være å kunne støtte opp om familen.

– Selv om jeg ikke ønsker å skilles fra samlingen har jeg ansvar for andre, og denen auksjonen er måten jeg ønsker å oppfylel dette ansvaret på, forklarer han på auksjonssiden.

Thomasson har holdt på med spill i over 25 år, og bedyrer at entisuasmen for mediet ikke er borte. Spill vil fortsatt være en stor del av livet hans, selv med det store tomrommet samlingen utvilsomt etterlater seg.

Det er imponerende hvor mye enkelte spillobjekter blir verdt.
Vi har tidligere skrevet om noen av e dyreste og myteomspunne spilltingene »

Siste fra forsiden