Sniktitt

Burnout 3: Takedown

Svært eksplosiv og actionfylt bilkjøring er snart på vei til butikkene i form av det arkade-orienterte Burnout 3: Takedown. Destruction Derby møter Need for Speed: Underground i tittelen som lett kan klassifiseres som et sinnsykt flipperspill med biler.

Side 1
Side 2

Burnout 3 er stort sett bygget opp rundt filosofien "ingen belønning uten at du utsetter deg selv for risiko". Belønningen er turbo. Denne turboen kan du bruke når som helst, og hvor som helst, og med en gang du får den. Du må med andre ord, hvis du har et ønske om å vinne, oppsøke farer for å få mer turbo.

Eksempelvis får du ekstra turbo ved å kjøre mot kjøreretningen, ved å nesten krasje med andre motgående sivile biler og ved å krasje ut dine motstanderne. Etterhvert vil du også lære deg et utall triks for å gjøre livet surt for dine fiender. De kuleste krasjene og manøvrene blir vist i slow-motion, akkurat som i forgjengeren. Men denne gangen har utviklene tatt steget enda litt lenger.

Når du krasjer vekk dine motstandere, men selv kjører videre, vil du se krasjet til motstanderen i saktefilm. Men hvis du krasjer i sivile biler vil du kunne benytte deg av en såkalt "Impact Time". Det samme kan du gjøre om andre biler angriper deg. Dette aktiveres lett ved å trykke på én knapp, som lar deg styre vrakets bevegelse i en type "Bullet Time". Utnytter du dette rett, vil du kunne ødelegge for motstandere som kommer bakfra i full fart.

Du må kjøre mer aggressivt en noen gang. Burnout 3 er muligens det mest hensynsløse og aggressive bilspillet du noen gang har testet. Mange suksessfulle "Takedowns" vil multiplisere turboen din, men du vil miste turbo hvis andre får deg til å krasje.

Før kjørte du gjennom høytrafikkerte veier. Nå må du sloss deg gjennom høytrafikkerte veier. Bilen din er våpenet, og alt er klart for et svært skittent og aggressivt løp. En "Takedown" i Burnout 3 er på mange måter like viktig som et knockout-slag i boksing. Dette kan gjøres på utallige måter, og du kan utføre kombinasjoner, som gir deg ekstra poeng.

Akkompagnert til kjøringen har du radiokanalen Crash FM. En rockekanal, dedikert til denne risikosporten, med en rimelig sprø programleder. I tillegg til å spille energisk musikk, vil han av og til kommentere løpet, samt komme med tips til førerne om hindringer i veien, eller objekter vi kan utnytte oss av.

Enspillerdelen består av to hoveddeler: En verdensturnering ("Burnout 3 World Tour") hvor du bygger en karriere, og får diverse kjøreoppdrag i USA, Europa og Asia, og enkeltstående moduser ("Single Events"). Alle banene er forøvrig basert på ekte lokasjoner i de tre nevnte verdensdelene. Blant enkeltstående moduser kan du velge mellom disse fire:

  • "Race" - Et nesten ordnært bilrace. Målet er å komme seg raskest mulig rundt på banen. Denne gangen må du, i tillegg til fienden, også forsere sivile biler. Også i motgående kjørebane. Her er alt lov, og bilen kan ikke vrakes.
  • "Time Attack" - Få beste tid rundt en bane.
  • "Road Rage" - Kan sammenlignes med "Pursuit" fra Burnout 2. Nedsenk så mange biler du rekker innen en gitt tidsramme. Ettersom dette er den eneste modusen hvor bilen forblir skadet etter et krasj, er det usedvanlig viktig å opptre. Hvis du er for aggressiv kan du risikere å totalskade din egen bil.
  • "Crash" - I et ferdigoppsatt trafikknutepunkt er målet å lage størst mulig massekrasj. Flere ødelagte sivile biler betyr flere penger i kassa.
Side 1
Side 2

Siste fra forsiden