Bybygging i gigantiske miljøer

Cities in Motion-skaperen tar opp kampen med SimCity.

Paradox

Nye SimCity har fått en god del kritikk etter lansering, blant annet på grunn av at området man kan bygge på er så lite. Men utenom CitiesXL, som ikke ser ut til å ha fått noen skikkelig videreutvikling på flere år, er det ikke så mange moderne alternativer.

Store miljøer. (bilde: Paradox).
Paradox Interactive

Nå får vi i alle fall ett til. Det heter Cities: Skylines, og kommer fra de finske skaperne av Cities in Motion-serien. I Cities in Motions-spillene var fokus på trafikk, mens Cities: Skylines er et rent bybyggerspill.

Her får du bygge moderne storbyer i enorme landskaper, og spillet ser ut til å by på stor frihet og mange muligheter. Du kan som i andre bybyggerspill bygge ulike typer soner, offentlige bygninger og veier, samt styre med budsjett og skattenivå og sette politiske vedtak ut i live.

Kollektivtrafikk og vannflyt

Siden spillet kommer fra samme stall som Cities in Motion har det naturligvis også muligheter for å detaljstyre kollektivtilbudet. Det blir ikke like rikt som i finnenes forrige spill, men du får i alle fall leke deg med busser og tog.

Man kan lage noen intrikate veisystemer i dette spillet.

Veibygging blir også temmelig avansert, som du kan se i den ferske traileren.

En interessant detalj er at spillet skal tilby simulering av vannflyt. Vi vet ikke nøyaktig hva utviklerne mener med dette, men de sier det vil gi deg nye utfordringer når det kommer til å sikre vanntilførselen til byens innbyggere.

Ellers loves vi full støtte for modifikasjoner, så hvis du ikke liker hvordan noe fungerer kan du forhåpentligvis endre det selv – eller satse på at noen andre gjør det for deg.

Vi vet dessverre ikke når spillet skal lanseres, men det gis ut av Paradox og kommer til PC. Det har ingen flerspiller eller nettkrav.

Siste fra forsiden