I kveld får SimCity en stor oppdatering

Maxis retter problemer, og sliper ned hvasse kanter.

Sent på mandag slippes en større oppdatering til nylanserte SimCity. EA og Maxis kommer da til å ta ned SimCity-serverne i et par timer for å lempe inn oppdateringen.

Av nyvinninger kan vi nevne at ordførere nå flotter seg mer. Har man store ordførerhus kan man oppleve at byens overhode kaster seg i overdådige biler eller helikoptre, om de riktige modulene er plassert ut.

Prøver fremdeles å fikse bysynkroniseringen

Mest spennende er det kanskje at Maxis har prøvd å bøte på det mest alvorlige problemet. Siden lansering har nemlig noen spillere meldt fra om problemer med å laste og lagre byer. I enkelte tilfeller skal dette ha ført til at flere titalls timer med bybygging har forsvunnet. Problemet er dog ikke helt løst enda, og Maxis bedyrer at problemet skal hamres vekk med tiden.

Maxis retter feil.

Ellers går mye av forandringene på å eliminere en del problemer. Turister skal nå være mer forutsigbare, etter at systemet til nå har virket tilfeldig og ulogisk. Det skal også ha blitt lettere å tjene penger på casinoer.

En del arbeid har blitt gjort for å få byen til å flyte bedre. For eksempel har buss- og biltrafikken begynt å prioritere høyt trafikkerte stoppesteder, og systemet kommer nå til å prioritere lokale passasjerer i stedet for å hente folk fra nabobyer på lik linje.

For en full oversikt over hva som er endret, fikset og pusset på kan man se en liste på EAs nettforum.

SimCity kommer snart til Mac

Slik føltes det sikkert ut for Maxis da spillet ble lansert.

For om lag to uker siden ble det klart at SimCity også kommer til Mac. Eplemaskin-brukerne kan hoppe inn i spillet den 11. juni, og eier man Windows-utgaven fra før får man også Mac-versjonen når den slippes.

Det går fremdeles gjetord om SimCitys mange lanseringsproblemer, der flere slet med å spille spillet. Maxis endte opp med å dele ut et par gratisspill for å prøve å bøte på problemene, men fremdeles er mange misfornøyde med produktet. Noe av forbrukerharmen går også på at spillet krever en konstant nettilkobling for å virke. Situasjonen ble ikke bedre av at en modder fant ut at det er mulig å spille SimCity uten nett med litt tukling, selv om Maxis har hevdet at dette skulle være umulig.

Les mer om SimCitys lanseringsproblemerLes vår journalists kommentar om nettkrav i spill

Siste fra forsiden