Bygg din egen steampunk-koloni

Clockwork Empires er et åpent bybyggerspill med mange overraskelser.

Rollespillet Dungeons of Dredmor har solgt svært godt på Steam, og utvikleren Gaslamp Games har tydeligvis fått råd til å forsøke seg på et enda mer ambisiøst prosjekt. Det heter Clockwork Empires, og er et bybyggerspill satt til en viktoriansk Steampunk-verden med elementer inspirert av Cthulhu-mytoset.

Noe for deg?

Clockwork Empires byr på en dynamisk, simulert verden der hver eneste innbygger i byen din har sin egen agenda, og hvor innbyggerne samhandler hverandre på rike, spennende og ofte dødelige måter. I tillegg til å bygge opp kolonien din kan du utforske verden rundt deg. Du får bygge gigantiske zeppelinere og kjempe med luftpirater, eller ta sjansen på å reise sjøveien, hvor det ikke er helt usannsynlig at du treffer på en sjøorm eller kjempeblekksprut.

Spillet skilter både med enspiller og flerspiller, og opp til fire kan samarbeide om å bygge en koloni sammen. Alternativt kan man spille i en slags turbasert modus, hvor hver spiller får en viss tid på seg til å videreføre det den forrige har laget. Hvem blir ansvarlig for koloniens totale ødeleggelse? Apropos; utviklerne lover at det å tape også skal være morsomt, og du får belønninger og medaljer også når ting går galt.

PC Gamers sniktitt på spillet forteller at utviklerne har hentet inspirasjon fra kultspillet Dwarf Fortress, og vi loves endeløse muligheter til å skape våre egne historier i den fargerike verdenen Gaslamp har skapt.

– Vi prøver veldig hardt på å ikke kalle det «Dwarf Fortress for alle». Men det er egentlig målet vårt, å ta den opplevelsen og gjøre den tilgjengelig, sier Gaslamp-sjef Daniel Jacobsen til PC Gamer.

Clockwork Empires kommer til PC, Mac og Linux på et eller annet tidspunkt i fremtiden. Som alle bybyggerspill med respekt for seg selv har det støtte for spillerskapte modifiseringer og ingen krav til at du må være på nett for å spille.

Les også: Anmeldelse: CitiesXL 2012
Les også: Blir dette Dungeon Keeper med dverger?

Siste fra forsiden